Autor:

All exclusive s jahodami

Střední
Těsto na korpus
Polohrubá mouka 110 g
Vanilkový cukr 2 ks
Moučkový cukr 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce 2 ks
Vyšlehané těsto na korpus
Polohrubá mouka 50 g
Moučkový cukr 30 g
Mléko 1 dl
Kakao 30 g
Ingredience
Tuk  
Krém
Vanilkový pudink 1 ks
Mléko 250 ml
Žloutek
Tvaroh
ve vaničce
250 g
Vanilkový cukr 3 ks
Moučkový cukr 30 g
Na ozdobení
Jahody 500 g
Želatina
čirá (nemusí být)
 
All exclusive s jahodami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Z 50 g mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.

Dáme péct do předehřáté trouby na 60 minut při 180 °C.

Ve 250 ml mléka uvaříme pudink, dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.2 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Reklama
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: All exclusive s jahodami

Komentáře

  1. nikynem   12.11.2014 | 19:11 | reagovat | závadný

    Peceni dortu je muj konicek a pote co jsem upekla tento dort jsem byla nepricetna! :-X korpus nevybehl, krem nebyl dobry a byl uplne o nicem. Cely dort skoncil v kosi.. :'(

  2. Majda   06.06.2014 | 12:37 | reagovat | závadný

    co mě štve,že se píše želatina ale nakonec se to může polít želém a to je opravdu veliký rozdíl,želé a želatína.Začínající děvčata to ještě neznají,želé se může provařit jak je na sáčku psáno,ALE želatina Né!!!!!!!!!!!!!!!POZOR!!!!!!!! O:-) :-\ ;-)

  3. Martina   15.04.2014 | 13:27 | reagovat | závadný

    Bohužel se mi také nepovedl. Korpus nevyběhl, takže nebylo co rozkrojit. Krém jsem tak dala jen na povrch. Asi díky použitému tvarohu je krém dost řídký a navíc se s těstem příliš nespojil, tak se při krájení jedná o kus těsta s kejdou navrch. Asi by bylo dobré korpus něčím před krémem pokapat - třeba rumem nebo šťávou. Krém je na můj vkus dost sladký. Rozhodně dort lépe vypadá na fotce než ve skutečnosti.

  4. Sanny3011   12.07.2013 | 16:48 | reagovat | závadný

    Taakže, teď zrovna jsem dodělala těsto a už se to peče...Dělám schválně korpusy dva - jeden podle receptu (těsto tuhé, s hrudkami a ještě ho bylo málo) a druhý korpus - přidala jsem horkou vodu, kypřící prášek do pečiva a tři lžíce oleje a do té čokoládové směsi více mléka. Oboje se peče a jsem zvědavá, jak to dopadne - bohužel ale více sázím na ten svůj korpus, do kterého jsem přidávala ingredience. A krém ani nezkouším, protože puding s tvarohem prostě držet nebude. Udělám si klasický pudinkáč a uvidíme :-)

  5. Myky   07.06.2013 | 22:45 | reagovat | závadný

    Na první pohled recept vypadal, že bude úžasný, ale když jsem věnovala víc pozornosti poměru daných ingrediencí / těsto/, tak mi připadalo, že je tu nějaká chyba....tím pádem, se ani do něj nepustím, ale krém se dá určitě použít.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web