Zeleninové řízky v rýži - zapečené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g maso na řízky - plec, kýta, kuřecí prsní nebo stehenní, krůtí....
    • olej
    • 3
      ks cibule - velké 2 -
    • sůl a pepř
    • 100
      g slanina - papriková nebo debrecínská (případně anglická...)
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 80
      g rajský protlak
    • 500
      g rajčata oloupaná - masitá, pokrájená
    • 200
      g paprika nebo kapie, pokrájená na kostičky
    • 2
      stroužek česnek nasekaný
    • 320
      g rýže parboiled
    • 350
      ml vepřový vývar nebo bujonu, 300 -
    • cukr dle kyselosti rajčat a protlaku (není nutný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme grilovacím kořením, promícháme, zalijeme cca 400 ml vody a pod poklicí dusíme cca 20 minut.
2
Pak přidáme rajčata a papriky a dále dusíme maso téměř doměkka. Vše pak přelijeme do většího pekáče, vmícháme rýži s vývarem (množství dle šťavnatosti rajčat), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Doba pečení záleží na době vaření rýže (dle návodu).
3
V polovině pečení vyndáme z trouby, odklopíme (pozor na páru!), opatrně promícháme, případně přilijeme trochu vývaru, je-li třeba. Opět zaklopíme a dopečeme. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme cca 10 minut zakryté odpočinout. Pak odklopíme a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    7. 12. 2016 12:12

    Výborné!!!!!!!

  • Naty
    Naty |

    19. 1. 2016 13:40

    Nevařím moc dlouho a tak hledám recepty, o kterých si myslím, že je zvládnu. Tohle byl vynikající oběd :-)) <:-)

  • Romana
    Romana |

    26. 8. 2014 17:12

    Výborné.Vřele doporučuji.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    9. 3. 2014 07:26

    Jednoduché jídlo co řadím k těm co si ráno připravíte a doděláte až pozdějc a nebo jako já šoupnete upečené do deky a příjdete k hotovému. Možná bych jen přidala víc omáčky, my máme rádi rýži víc mokrou, ale to neni problém, měla jsem přilít při pečení víc vody. Příště budu chytřejší a přidám. Jinak díky za dobrý recept. :-)

  • Vránová
    Vránová |

    16. 10. 2013 13:53

    Děkuji za všechny za výborný oběd, byla to parádní bašta.