Autor:

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso na řízky
- plec, kýta, kuřecí prsní nebo stehenní, krůtí....
600 g
Olej  
Cibule
- velké 2 -
3 ks
Sůl
a pepř
 
Slanina
- papriková nebo debrecínská (případně anglická...)
100 g
Grilovací koření 1 lžíce
Rajský protlak 80 g
Rajčata oloupaná
- masitá, pokrájená
500 g
Paprika
nebo kapie, pokrájená na kostičky
200 g
Česnek
nasekaný
2 stroužek
Rýže Parboiled 320 g
Vepřový vývar
nebo bujonu, 300 -
350 ml
Cukr
dle kyselosti rajčat a protlaku (není nutný)
 
Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Postup přípravy:

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme grilovacím kořením, promícháme, zalijeme cca 400 ml vody a pod poklicí dusíme cca 20 minut.
Pak přidáme rajčata a papriky a dále dusíme maso téměř doměkka. Vše pak přelijeme do většího pekáče, vmícháme rýži s vývarem (množství dle šťavnatosti rajčat), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Doba pečení záleží na době vaření rýže (dle návodu).
V polovině pečení vyndáme z trouby, odklopíme (pozor na páru!), opatrně promícháme, případně přilijeme trochu vývaru, je-li třeba. Opět zaklopíme a dopečeme. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme cca 10 minut zakryté odpočinout. Pak odklopíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Komentáře

  1. Jana   07.12.2016 | 12:12 | reagovat |

    Výborné!!!!!!!

  2. Naty   19.01.2016 | 13:40 | reagovat |

    Nevařím moc dlouho a tak hledám recepty, o kterých si myslím, že je zvládnu. Tohle byl vynikající oběd :-)) <:-)

  3. Romana   26.08.2014 | 17:12 | reagovat |

    Výborné.Vřele doporučuji.

  4. Vlaďka   09.03.2014 | 7:26 | reagovat |

    Jednoduché jídlo co řadím k těm co si ráno připravíte a doděláte až pozdějc a nebo jako já šoupnete upečené do deky a příjdete k hotovému. Možná bych jen přidala víc omáčky, my máme rádi rýži víc mokrou, ale to neni problém, měla jsem přilít při pečení víc vody. Příště budu chytřejší a přidám. Jinak díky za dobrý recept. :-)

  5. Vránová   16.10.2013 | 13:53 | reagovat |

    Děkuji za všechny za výborný oběd, byla to parádní bašta.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web