Autor:

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Maso na řízky
- plec, kýta, kuřecí prsní nebo stehenní, krůtí....
600 g
Olej  
Cibule
- velké 2 -
3 ks
Sůl
a pepř
 
Slanina
- papriková nebo debrecínská (případně anglická...)
100 g
Grilovací koření 1 lžíce
Rajský protlak 80 g
Rajčata oloupaná
- masitá, pokrájená
500 g
Paprika
nebo kapie, pokrájená na kostičky
200 g
Česnek
nasekaný
2 stroužek
Rýže Parboiled 320 g
Vepřový vývar
nebo bujonu, 300 -
350 ml
Cukr
dle kyselosti rajčat a protlaku (není nutný)
 
Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Postup přípravy:

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme grilovacím kořením, promícháme, zalijeme cca 400 ml vody a pod poklicí dusíme cca 20 minut.
Pak přidáme rajčata a papriky a dále dusíme maso téměř doměkka. Vše pak přelijeme do většího pekáče, vmícháme rýži s vývarem (množství dle šťavnatosti rajčat), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Doba pečení záleží na době vaření rýže (dle návodu).
V polovině pečení vyndáme z trouby, odklopíme (pozor na páru!), opatrně promícháme, případně přilijeme trochu vývaru, je-li třeba. Opět zaklopíme a dopečeme. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme cca 10 minut zakryté odpočinout. Pak odklopíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
5 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Cuketovo-kedlubnové komínky Očista pro zimní dny Články z

Komentáře k receptu: Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Komentáře

  1. Naty   19.01.2016 | 13:40 | reagovat | závadný

    Nevařím moc dlouho a tak hledám recepty, o kterých si myslím, že je zvládnu. Tohle byl vynikající oběd :-)) <:-)

  2. Romana   26.08.2014 | 17:12 | reagovat | závadný

    Výborné.Vřele doporučuji.

  3. Vlaďka   09.03.2014 | 7:26 | reagovat | závadný

    Jednoduché jídlo co řadím k těm co si ráno připravíte a doděláte až pozdějc a nebo jako já šoupnete upečené do deky a příjdete k hotovému. Možná bych jen přidala víc omáčky, my máme rádi rýži víc mokrou, ale to neni problém, měla jsem přilít při pečení víc vody. Příště budu chytřejší a přidám. Jinak díky za dobrý recept. :-)

  4. Vránová   16.10.2013 | 13:53 | reagovat | závadný

    Děkuji za všechny za výborný oběd, byla to parádní bašta.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web