Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8x
1- 1 5
Autor:

Zeleninové rizoto II.

Střední
Ingredience
Rýže 400 g
Olej  
Cibule 1 ks
Masox 4 kostka
Zeleninová směs
(Např. mrkev, hrášek, kukuřice)
1 balíček
Hrášek  
Sýr
Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
 
Zeleninové rizoto II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.

Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 52
Autor: Recepty
Prohlížejících: 51
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 42
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zeleninové rizoto II.

Komentáře

  1. kriistyynka890   07.02.2013 | 12:51 | reagovat | závadný

    já jsem k tomu přidala kuřecí maso :) a výsledek si nemůžu vynechválit :)

  2. tanadas   01.02.2013 | 13:08 | reagovat | závadný

    Bud bych priste ubrala ryzi nebo pridala zeleninu, mela jsem baleni 350 gramu a to je malo, jinak je to snadny a dobry recept.

  3. zdeňka s.   07.12.2011 | 21:14 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .

  4. Akire1   07.12.2011 | 19:13 | reagovat | závadný

    Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)

  5. MoniqueLaMutti   18.11.2011 | 10:40 | reagovat | závadný

    Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X