Nadýchané americké lívance

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 13
20 minut
6
porce
neuvedeno
autor: eflik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,8
      hrnek mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
3
Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marjánka
    marjánka |

    4. 5. 2017 12:30

    ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ. PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU. JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ. DÍKY ZA RECEPT.

  • witekcz
    witekcz |

    11. 4. 2017 17:14

    recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít

  • kamajka
    kamajka |

    26. 2. 2017 21:32

    Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.

  • krejcikroman
    krejcikroman |

    22. 1. 2017 21:05

    Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)

  • Martin
    Martin |

    28. 12. 2016 19:44

    Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept

  • ViktoriaLaDante
    ViktoriaLaDante |

    26. 8. 2016 10:59

    nepůjde tam ten ocet cítit ?

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    22. 4. 2016 19:44

    V ingrediencích je tři čtvrtě hrnku mléka?

  • Gabi
    Gabi |

    29. 11. 2015 09:18

    Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)

  • Lenka
    Lenka |

    24. 10. 2015 20:05

    Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*

  • 0302bobina
    0302bobina |

    21. 6. 2015 04:16

    Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)

  • 0302bobina
    0302bobina |

    21. 6. 2015 04:14

    Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)

  • ml
    ml |

    17. 6. 2015 19:18

    nooo, těsto se trhá, nic moc :-X

  • Gabriela
    Gabriela |

    9. 4. 2015 13:52

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela
    Gabriela |

    9. 4. 2015 13:51

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela
    Gabriela |

    9. 4. 2015 13:50

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Kristyna
    Kristyna |

    21. 3. 2015 11:00

    Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?

  • Patulka
    Patulka |

    14. 3. 2015 16:25

    Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!

  • Klári
    Klári |

    13. 2. 2015 20:02

    Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)

  • Katka
    Katka |

    27. 1. 2015 14:44

    Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)

  • Lucie
    Lucie |

    12. 1. 2015 16:34

    včera vyzkoušeno super

  • madluš
    madluš |

    9. 1. 2015 09:51

    Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)

  • Lenka_Ma
    Lenka_Ma |

    17. 11. 2014 09:49

    Naprosto bezkonkurenční <3

  • M.
    M. |

    13. 7. 2014 10:47

    °Nejlepší recept na lívance, co jsem kdy zkoušela.

  • Rowena
    Rowena |

    22. 6. 2014 09:39

    Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :) Děkujeme! ;)

  • Rezet
    Rezet |

    17. 6. 2014 18:02

    Mně se taky ocet nezdál-olej to pojistil :)

  • čau
    čau |

    4. 4. 2014 19:46

    Jsou dokonalý ! <3

  • kuchařka :D
    kuchařka :D |

    29. 3. 2014 16:29

    ocet? :D no nevím no

  • aha
    aha |

    20. 7. 2013 15:57

    jdi do píči jsou hnusný jak tvoje máti

  • Dudateam
    Dudateam |

    30. 6. 2013 12:56

    Jsou opravdu lahodné.