Autor:

Fazole z Vysočiny

Snadné
Ingredience
Fazole 1 kg
Cibule
(Větší)
3 ks
Rajský protlak 150 g
Česnek
paličky
2 ks
Mleté maso 300 g
Paprikové klobásy 150 g
Cuketa 250 g
Paprika
(Masité)
2 ks
Kečup - ostrý 1 ks
Rostlinný olej  
Pepř mletý  
Sůl  
Vegeta  
Sojová omáčka  
Oregáno  
Tabasco  
Zázvor 1 lžička
Masox
1 - 2 kostky
 
Fazole z Vysočiny

Postup přípravy:

Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.

Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou.

Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme.

Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.73 11 5 1

Komentáře k receptu: Fazole z Vysočiny

Komentáře

  1. Alexandra   25.11.2014 | 20:01 | reagovat |

    Recept na fazole z Vysočiny byl před pár lety v magazínu Albert a byl výborný. Tento recept je podobný a musel mi stačit, protože jsem si ho z Alberta nepřepsala. Jinak výborné.

  2. krouhadlo   28.09.2013 | 19:41 | reagovat |

    Vyborne. A to ikdyz upustite od kecupu, vegety a jinych " dobrot" , chce to jen vzit rozum do hrsti a nahradit nebo zamenit par surovin. Jako namet na skvele jidlo je recept dobry a zalezi na kazdem jak s nim nalozi. U nas pohoda a klid.

  3. Blanka   03.10.2012 | 23:34 | reagovat |

    Take varim podobne tyto fazole, a vzdy toho navarim vic a namrazim.Takze dalsi obed mam bez prace.

  4. Ladia   29.11.2010 | 14:22 | reagovat |

    Jediné koření u kterého je v původním receptu uvedeno množství je 1 lžička zázvoru :-D

    1. Tereza T   30.11.2010 | 11:52 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  5. Zdena z JM   01.11.2005 | 6:38 | reagovat |

    Je to výborné,akorát doporučuji opatrně dávkovat tabasco a ostrý kečup,aby se to dalo jíst.A pro čtyři jedlíky stačí v pohodě poloviční dávka. Ale jinak dávám jedničku s hvězdičkou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web