Fazole z Vysočiny

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fazole
    • 3
      ks cibule (Větší)
    • 150
      g rajský protlak
    • 2
      ks česnek paličky
    • 300
      g mleté maso
    • 150
      g paprikové klobásy
    • 250
      g cuketa
    • 2
      ks paprika (Masité)
    • 1
      ks kečup - ostrý
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • sojová omáčka
    • oregáno
    • tabasco
    • 1
      lžička zázvor
    • masox 1 - 2 kostky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.
2
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.
3
Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou.
4
Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme.
5
Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alexandra
    Alexandra |

    25. 11. 2014 20:01

    Recept na fazole z Vysočiny byl před pár lety v magazínu Albert a byl výborný. Tento recept je podobný a musel mi stačit, protože jsem si ho z Alberta nepřepsala. Jinak výborné.

  • krouhadlo
    krouhadlo |

    28. 9. 2013 19:41

    Vyborne. A to ikdyz upustite od kecupu, vegety a jinych " dobrot" , chce to jen vzit rozum do hrsti a nahradit nebo zamenit par surovin. Jako namet na skvele jidlo je recept dobry a zalezi na kazdem jak s nim nalozi. U nas pohoda a klid.

  • artenit
    artenit |

    4. 8. 2013 17:43

    Už len tá kombinácia: Vysočina a sójová omáčka,prípadne kečup... a ten nezmyselný mix nekompatibilných korenín zaklincovaný kostičkami bujónu, Bol som zvedavý, čo z toho vylezie a nesklamalo ma to. Blevajz...

  • Blanka
    Blanka |

    3. 10. 2012 23:34

    Take varim podobne tyto fazole, a vzdy toho navarim vic a namrazim.Takze dalsi obed mam bez prace.

  • zuzka
    zuzka |

    21. 4. 2011 14:02

    Ahoj, až si uděláte dobré jídlo z fazolí, tak si jednu nechte a zkuste si z ní udělat dárek. Narazil jsem na zajímavou stránku kouzelná fazole <a href="http://www.kouzelnafazole.cz" title="kouzelná fazole">kouzelná fazole</a> se vzkazem. Mrkněte na to :) Petr

  • Tereza T
    Tereza T |

    30. 11. 2010 11:52

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    29. 11. 2010 14:22

    Jediné koření u kterého je v původním receptu uvedeno množství je 1 lžička zázvoru :-D

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 11. 2005 06:38

    Je to výborné,akorát doporučuji opatrně dávkovat tabasco a ostrý kečup,aby se to dalo jíst.A pro čtyři jedlíky stačí v pohodě poloviční dávka. Ale jinak dávám jedničku s hvězdičkou.