Cibulový chléb

Hodnocení:

Moje:

240 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 310
      ml voda
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 380
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sušené droždí
    • cibule
    • 120
      g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekárny vložíme ingredience v uvedeném pořadí (kromě cibule). Zapneme program Základní (Basic, Normal apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po zvukovém signálu přidáme nakrájenou cibuli (můžeme ji osmahnout nebo i ponechat syrovou; u nás vede syrová jarní cibulka i se zelenou částí).
2
Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Carryo
    Carryo |

    6. 11. 2014 16:51

    Výborný chléb.

  • 5
    5 |

    13. 11. 2012 12:26

    Chlebík je vynikající :). Krásně vykynul, ještě lépe voněl, dlouhého života neměl ;-)

  • Ladislav
    Ladislav |

    14. 6. 2012 14:51

    Ta hladká mouka je mouka obyčejná nebo chlebová nebo nějaká jiná???

  • Ladislav
    Ladislav |

    14. 6. 2012 12:59

    Jaká je výsledná hmotnost chleba???

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    30. 1. 2012 11:27

    Pekla jsem v úpravě normální ocet místo vinného a polohrubá mouka místo žitné chlebové, cibuli jsem dala větší syrovou nadrobno pokrájenou ihned najednou se všemi ostatními ingrediencemi před spuštěním programu. Chléb je výborný, jen té cibule je tam až moc, příště musím použít méně. Nicméně vřele doporučuji si chléb také vyzkoušet. Hodnotím 1.

  • Zuzana V.
    Zuzana V. |

    19. 5. 2011 11:22

    Díky tomuto receptu jsem zase přišla na chuť pečení chlebů v domácí pekárně, protože po vyzkoušení všemožných jiných byl tento konečně takový, kdy nám chleba opravdu a moc chutnal! Dávám 1*, pekla jsem ho již 4x, jen jsem se ještě nedonutila koupit tu Žitnou chlebovou mouku a tak jsem ji pokaždé nahradila běžnou polohrubou.

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    17. 1. 2010 21:59

    Vonavy, mekky, uzasny vytvor

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ
    ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ |

    15. 9. 2009 11:49

    Toto je náš nejoblíbenější chleba, pečeme 2x týdně. Jen ten vinný ocet nám tam až tak "nesedl", tak dáváme klasický, a nemá to chybu!

  • Jana Goišová
    Jana Goišová |

    21. 4. 2009 07:16

    Přidala jsme jsem zelenou cibulku a poprvé jsem pekla s čerstvým droždím. Byl krásně nadýchaný. Dávám jedničku a přidávám mezi oblíbené recepty.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    17. 11. 2008 19:32

    Veľmi rada, takže ahoj, Terka.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 11. 2008 19:09

    Zorka, ďakujem za ponuku, tak si môžeme aj tykať :)))

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    17. 11. 2008 16:11

    Terezka, prosím, bez tej pani, myslím, že sme rovesníčky (plus mínus ZŠ). Mrvia sa mi aj chleby s olejom či maslom. Skúšala som aj viac tekutiny, ale nejako to nezaberá. Skúsim tú syrovátku, ďakujem za radu. Zora

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    16. 11. 2008 18:18

    Pani Zorka, skúste pridávať do chleba 1 lyžicu oleja a 3 lyžice sušenej syrovátky.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    16. 11. 2008 13:00

    V septembri (září) som si kúpila pekáreň PANASONIC s automatickým dávkovačom prísad (mám rada celozrnné chleby). Prvé tri chleby som piekla z chlebových zmesí so sušeným droždím. Neboli zlé, ale nebolo to ono. Skúsila som čerstvé, a to bolo hneď iné kafe. Už robím len s čerstvým droždím, na 500 - 600 g múky polovicu kocky cca 20 - 23 g. Sú krásne vysoké (mám formu do výšky). Mám len jeden problém - dosť sa mrvia. Múky som kúpila v Kauflande, objavila som taj aj múku na kysnuté cesto, asi skúsim aj ju, uvidím.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 11. 2008 19:12

    Pani Anděla, dovolím si odpovedať, pretože mám pocit, že p. Bednářová tu už nechodí. Používam tiež vždy čerstvé droždie, na 1 chlieb dávam 1/3 droždia, teda cca 14 g. Nevážim to presne, rozrežem kocku na tretiny. Akurát keď kúpim balíček droždia s hmotnosťou 250 g, tak tam odvážim, to sa už horšie odhaduje. Tú 1/3 droždia používam na všetky chleby, sladké koláče a chlebíky.

  • Anděla Kubalíková
    Anděla Kubalíková |

    14. 11. 2008 19:02

    Dobrý den paní Bednářová. Mám na Vás dotaz, většinou v každím receptu uvádíte "sušené" droždí, já za celé roky jsemtoto droždí nikdy nepoužila, vždy dělám z čerstvého. Proto mě zajímá, jestli je možné použít čerstvé droždí do domácí pekárny, nebo je v tom nějaký rozdíl? Pekárnu mám druhý den a chci zkusit Vaše recepty, když Vás každý tak chválí. Děkuji za odpověď.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    17. 9. 2008 15:28

    MŃAM,MŃAM,MŃAM

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    16. 9. 2008 15:11

    chci moc poděkovat za tento báječný recept dělala jsem s osmaženou cibulkou byl super,ale dnes jsem ho udělala s jarní cibulkou i s natí a je to nejlepší chleba jaký jsem kdy jedla super

  • Šárka Boudná
    Šárka Boudná |

    25. 8. 2008 09:01

    ještě mě paní Bednářová od Vás žádný chleba nezklamal !

  • Michaela Štěpánová
    Michaela Štěpánová |

    21. 8. 2008 19:58

    dneska jsem si koupila pekárnu a tohle je první chléb , který jsem v ní pekla, nejen že se povedl, ale i chuťově je prostě vynikající , dávám si ho mezi oblíbené a určitě zopakuju

  • Pavla Sošková
    Pavla Sošková |

    29. 3. 2008 14:41

    Chleba je super, měl úspěch. Hlavně u manžela. Dávám 1.

  • Zdeňka Bradáčová
    Zdeňka Bradáčová |

    7. 2. 2008 13:02

    Chlebík je opravdu moc dobrý,půlku cibule jsem osmažila,druhou jsem přidala za sirova.Dávám jedničku

  • Miriam
    Miriam |

    24. 1. 2008 19:23

    Výborný recept určitě ještě budu tento chlebík dělat. V pekárně ETA program 1 velikost 2

  • Anonym
    Anonym |

    15. 1. 2008 08:27

    Koupila jsem si v Makru pytlík s už osmaženou cibulkou.Skladuji v lednici a je vždy po ruce když je potřeba.Netřeba ji dělat.

  • Magda Sandtmannová
    Magda Sandtmannová |

    10. 1. 2008 19:03

    Cibuli dávám jednu,takovou tu běžnou velikost,lehce orestovanou,bez toho omastku,cedím to.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    9. 1. 2008 10:46

    Radko, já dělám s jarní cibulkou a dávám 2-3 podle velikosti

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    9. 1. 2008 09:58

    Včera som chlieb upiekla a chutí:))) Pekne vonia aj chutí cibuľkou.

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    8. 1. 2008 20:43

    a kolik tam dáváte té cibule?

  • Magda Sandtmannová
    Magda Sandtmannová |

    7. 1. 2008 18:17

    Já dávám velikost II - velký bochník a kůrku tmavě hnědou-III.

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    6. 1. 2008 15:03

    jaká je velikost bochníku a stupeň vypečení?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    4. 1. 2008 21:43

    Taky dávám jedničku,výborný,voňavý chlebík,krásně nakynul,prostě nemá chybu.

  • Magda Sandtmannová
    Magda Sandtmannová |

    2. 1. 2008 16:56

    Výborný chléb,opravdu vynikající.Pekla jsem ho jako přílohu ke guláši a sklidila jsem velký úspěch u všech,kdo ochutnali.

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    8. 11. 2007 01:39

    dnes jsem pekla tento chlebík a také s osmaženou cibulkou,byl senzační.Donesla jsem ochutnat i kolegyním do práce a všem velice chutnal.Takže opět 1 pro p.B

  • Taťána Demková
    Taťána Demková |

    11. 5. 2007 11:49

    Dělala jsem s osmaženou cibulkou a je to supeeer! Díky za receptík, budu dělat častěji :o)

  • Pavla II
    Pavla II |

    2. 3. 2007 16:06

    Chleba byl opravdu vyborný, krásně voněl a dal se jíst i samotný.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 11. 2006 13:55

    Chlebík je moc dobrý, jeden z těch chuťově výrazných. Dala jsem taky syrovou jarní cibulku a krásně to voní...

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    4. 9. 2006 17:48

    Díky za radu,ale vyzkouším až zítra. Teď mlsně čekáme, až zchladne italský bílý chléb.

  • Danuše
    Danuše |

    3. 9. 2006 22:08

    Díky za pochvalu. Jsem moc ráda, že vám chutnal. Na osmahnutí cibulky používám další lžíci oleje, ale do chleba dávám pokud možno jen tu cibulku bez tuku.

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    3. 9. 2006 19:21

    Moc dobrý, krásně voní cibulí. Zkoušela jsem se syrovou cibulí. Až budu zkoušet s osmahnutou, mám na osmahnutí cibule použít tu jednu lžíci oleje ze seznamu ingrediencí, nebo na osmahnutí použít další olej?