Kuřecí směs s bramboráčky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 17
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso prsa (2-3 ks)
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks zelená paprika
    • 2
      lžička kečup - jemný
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 2
      lžička tatarská omáčka
    • 2
      lžička škrobová moučka
    • 1
      lžička kečup - ostrý
    • 1
      kostka masox
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • máslo
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky pokrájenou papriku a orestujeme. Po chvíli přidáme kečup, hořčici, tatarku a promícháme. Podlijeme půlkou sklenky vody a přivedeme k varu. Pak přidáme bujon, ochutíme sušenou bazalkou (nemusí být) a necháme maso vařit do měkka. Ke konci přidáme propláchnuté fazole bez nálevu, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.
2
Podáváme s malými bramboráčky.
3
Toto jídlo má tu výhodu, že si ho můžeme uvařit dopředu, jde dobře ohřát, je pikantní a šťavnaté.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 09:27

    Na nás moc složité, ale určitě to je dobré :-\

  • Lucka
    Lucka |

    17. 9. 2013 16:59

    Výborný, všem doporučuji, Akorát jsme místo kuřecího mala dala vepřové. Opravdu moc dobré ;-)

  • Angela
    Angela |

    2. 8. 2012 13:03

    tento recept je vynikající :-)) Uvařila jsem a Všem velmi chutnalo :))

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    8. 1. 2010 16:55

    Měli jsme dnes k obědu s menšími úpravami (bez fazolí a s drůbežími játry) a bylo to skvělé. 1.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    21. 12. 2009 18:24

    Dobroučké :-) , kromě tatarky a bazalky jsem dala vše. 1.

  • Pavel Balcar
    Pavel Balcar |

    22. 10. 2009 14:30

    Opravdu dobrý recept.. Moc dobré :-) A přesně tak, bramboráčky k tomu musí být..

  • Eva Staňková
    Eva Staňková |

    26. 10. 2008 10:41

    Místo bramboráčků jsem dala brokolicové placky se sýrem, které mi zbyly ze včera, chutnají jako bramboráky (recept na ně je také odtud), místo fazolí mexickou sterilovanou směs (hrášek, kukuřice, červená paprička), přidala jsem žampióny a místo sušené bazalky lžičku bazalkového pesta s česnekem. Je to vážně výborné.

  • Vava -
    Vava - |

    31. 10. 2007 19:55

    Fakt dobrota, co nejdříve udělám zase. A ty bramboráčky jsou k tomu fakt super! Dávám 1 !

  • Hela -
    Hela - |

    20. 10. 2007 13:21

    Paní Evo, zkuste to příště s těmi bramboráčky (pokud nemáte dietu). Jednou jsem to dělala s hranolkami, ale pořád nám tam ten česnek a majoránka pro celkovou chuť scházely.

  • Eva
    Eva |

    18. 10. 2007 19:08

    Právě jsem to uvařila a snědla :-) Moc nám to chutnalo,jen jako příloha byla rýže.Nemělo to chybu-doporučiji.

  • Marsí
    Marsí |

    26. 9. 2007 13:23

    Tak to je ono...to zkusím..akorát bazalku nemusím, tak tam šoupnu špetku oregána..:-)))

  • Markéta Letenská
    Markéta Letenská |

    11. 9. 2007 12:22

    Včera jsem to uvařila a moc jsme si pochutnali. Manžel ještě v noci chodil do lednice ujídat zbytek :-)

  • Hela -
    Hela - |

    7. 8. 2007 17:00

    Děkuji dobré duši, že přidala foto. Sice hodnocení 0, ale věřím, že taková dobrota nezapadne.