Rebarborový koláč

Snadné
Ingredience
Máslo 120 g
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 150 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Solamyl (bramborový škrob) 75 g
Skořice  
Rebarbora 500 g
Moučkový cukr 100 g
Tuk  
Drobenka
Hrubá mouka 50 g
Moučkový cukr 50 g
Máslo 40 g
Rebarborový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme cukrem a drobenkou a upečeme při teplotě 150-170 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32 x
2+
4.41 32 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 32x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Rebarborový koláč

Komentáře

  1. petulah   07.06.2015 | 20:43 | reagovat | závadný

    super koláč, díky za recept :-)

  2. Simona   02.06.2015 | 19:54 | reagovat | závadný

    Těsto se mi srazilopřipomínalo spíš lívanec než buchtu =-O . Nemůže to být tím solamylem? Ještě jsem s ním nikdy neděla :-( .

  3. recepty99   30.06.2014 | 19:19 | reagovat | závadný

    Koláč se povedl a chutnal mooc návštěvě a posílám velkou 1**. :)

  4. Maxikobylka   16.06.2013 | 9:23 | reagovat | závadný

    Výborný. Dělám ho do formy na kulatý koláč. Veškerá napsaná gramáž sedí a koláč je rychlí a velmi chutný.Peču ho asi hodinu.

  5. Kinka11   29.04.2013 | 17:54 | reagovat | závadný

    Protože jsem pekla večer, nechtěla jsem čekat až vykyne těsto, zkusila jsem poprvé tenhle koláč. Vyjímečně jsem vytáhla i váhu a držela se přesně postupu.

    Dneska jsem ochutnala a je dobrý - jen jsem asi dala málo rebarbory (neoloupaná měla asi 560g) a málo drobenky - tady jsem se držela napsané gramáže. Pekla jsem na plechu trošku menším než je
    běžný plech - a měla jsem docela strach, že mi nevystačí těsto. Naštěstí krásně vyskočilo :-)

    Koláč není špatný, ale jsem zvyklá na klasiku, takže příště zvolím opět babiččino kynuté těsto. Tohle je ale super rychlá varianta, a věřím že když jí vychytám, bude skvělá ;-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web