Rebarborový koláč

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 31
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 75
      g solamyl (bramborový škrob)
    • skořice
    • 500
      g rebarbora
    • 100
      g moučkový cukr
    • tuk
  • Drobenka
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme cukrem a drobenkou a upečeme při teplotě 150-170 °C.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petulah
    petulah |

    7. 6. 2015 20:43

    super koláč, díky za recept :-)

  • Simona
    Simona |

    2. 6. 2015 19:54

    Těsto se mi srazilopřipomínalo spíš lívanec než buchtu =-O . Nemůže to být tím solamylem? Ještě jsem s ním nikdy neděla :-( .

  • pekařka
    pekařka |

    20. 5. 2015 16:22

    Zkuste příště udělat kynuté bez kynutí, nemá to chybu a je to rychlé a křehké těsto....najdete kdekoli na netu... :-)

  • recepty99
    recepty99 |

    30. 6. 2014 19:19

    Koláč se povedl a chutnal mooc návštěvě a posílám velkou 1**. :)

  • Maxikobylka
    Maxikobylka |

    16. 6. 2013 09:23

    Výborný. Dělám ho do formy na kulatý koláč. Veškerá napsaná gramáž sedí a koláč je rychlí a velmi chutný.Peču ho asi hodinu.

  • Juuups
    Juuups |

    31. 5. 2013 17:09

    <:-) :-S Vypatá to, jako kdyby to psalo malé děcko, které chodí do 1. třídy... :-|

  • I'm Troooooooool BOM
    I'm Troooooooool BOM |

    31. 5. 2013 17:07

    :-P tohle je super kolac zatim sem ho nepekl ani nejedl ale je dobrej :-D :'( <3 :-* :-$

  • Kinka11
    Kinka11 |

    29. 4. 2013 17:54

    Protože jsem pekla večer, nechtěla jsem čekat až vykyne těsto, zkusila jsem poprvé tenhle koláč. Vyjímečně jsem vytáhla i váhu a držela se přesně postupu. Dneska jsem ochutnala a je dobrý - jen jsem asi dala málo rebarbory (neoloupaná měla asi 560g) a málo drobenky - tady jsem se držela napsané gramáže. Pekla jsem na plechu trošku menším než je běžný plech - a měla jsem docela strach, že mi nevystačí těsto. Naštěstí krásně vyskočilo :-) Koláč není špatný, ale jsem zvyklá na klasiku, takže příště zvolím opět babiččino kynuté těsto. Tohle je ale super rychlá varianta, a věřím že když jí vychytám, bude skvělá ;-)

  • Monika
    Monika |

    16. 5. 2012 20:10

    Vynikající koláč, dnes jsem pekla, dala jsem ho do dortové formy,. Chutná výborně! :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 5. 2011 11:35

    ...výborný, jen pro nás málo sladký, ale to dožene cukřenka ;-) ...

  • Akaschka
    Akaschka |

    13. 5. 2011 15:34

    báječný recept dekuji moc :)

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    31. 5. 2009 22:45

    Tak včera jsem tento recept vyzkoušela a musím říct výborný koláč, nadýchaný - děkuji. Jen jsem dala skořicový cukr do těsta a rebarboru trošku povařila s cukrem - máme to tak rádi...super!

  • Olga Koncevičová
    Olga Koncevičová |

    9. 5. 2009 23:12

    Fantastický koláč! Můj první pokus upéct něco s rebarborou a hned takový úspěch. Díky :-)

  • Lucka
    Lucka |

    16. 6. 2007 01:28

    Kolac byl vyborny a mel velky uspech. Nemela jsem dost rebarbory, anebo mozna mela, ale my mame radi hodne ovoce... :) tak jsem k tomu take pridala nejake jahody z mrazaku. Rychle, jednoduche a chutne. Diky

  • Marie Němcová
    Marie Němcová |

    25. 5. 2007 09:30

    Máme rebarboru na zahradě,minulý týden jsem pekla rychlý ovpcný koláč odsud. Muź moc nemusí kynuté.Takže tahle buchta co jsem teď objevila a hlavně komentáře mě nalákali,že zítra tuhle buchtu určitě vyzkouším a dám vědět.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 4. 2007 05:52

    Pekla jsem na klasickém plechu.

  • Slávka Loderová
    Slávka Loderová |

    17. 4. 2007 16:23

    Dobrý den, rada by som upiekla tento koláčik, ktorý už podla popisu vynikajúco chutí. V akej forme ho odporúčate robit? Možem použit aj tortovú formu o priemere 26 cm? Alebo bude lepší klasický plech s vyšším okrajom. Dakujem

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 4. 2007 12:02

    Připojuji se ke chvále, koláč je opravdu výborný. Díky za recept. Ivana

  • Evelina K.
    Evelina K. |

    20. 1. 2007 18:17

    Dekuji za tento vynikajici recept.Ja osobne rebarboru moc nemusim, ale manzel ji miluje a casto me premluvi, abych s ni neco upekla.Tento kolac je momentalne jeho cislem jedna a musim upect pristi tyden znovu. Take se priznam, ze tentokrat jsem kolace snedla vic nez on.Urcite jednicka s hvezdickou.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 6. 2006 06:59

    Tak konečně jsem mohla tento koláč vyzkoušet a musím napsat, že Lenka má pravdu - NIC LEPŠÍHO JSEM S REBAROBOU NEJEDLA !! A myslím, že tuto dobrotu vyzkouším i s jiným ovocem, určitě bude dobrá např s borůvkama (pokud budou) a třeba i s třešněmi - to bude náročnější.... a co s jahodama? Paní Jano Tichá, nezkoušela jste toto vynikající těsto s jiným ovocem ?! Poraďte !! Já jsem ho nedělala jako koláč, ale dala jsem ho na plech - z jedné a půl dávky, krásně to naskočí a do posypky jsem dala dvě hrsti mletých ořechů, to nemá chybu !! Díky, díky moc, pochopitelně 1111111 .

  • Věra
    Věra |

    2. 6. 2006 14:54

    LUGI LUGI nevím zda uvedení doby pečení pomůže, mám plynovou troubu, tak odhaduji na kolik stupňů peču, ale když můžu poradit když dám do vyhřáté trouby tak asi po 10-15 minutách se podívám (ne dříve) a plyn buď uberu nebo přidám... vždy se podařilo.... pečení těchto koláčů mě trvá asi 25-40 nimut.

  • Lenka
    Lenka |

    2. 6. 2006 13:21

    Nic lepšího jsem z rebarbory ještě nejedla! Koláč nemá chybu! Než jsem koláč posypala rebarborou, pokryla jsem ho sekanými mandlemi. Někdo tu psal, že správná hospodyňka pozná kdy je koláč upečen. No nebyla jsem si jista, v horkovzdušné troubě při teplotě 170st.C jsem ho pekla 30min a možná by ještě pět dalších klidně snesl :-) - no ale jsem začatečník, tak příště :-) Všem koláč doporučuji a přeji dobrou chuť

  • Anna Vajdová
    Anna Vajdová |

    24. 5. 2006 14:58

    Upekla jsem tento koláč, dle doporučení Marie jsem místo posypky udělala sních s cukrem a je opravdu vynikající, doporučuji !!!

  • Marsí
    Marsí |

    22. 5. 2006 13:11

    Tak jsem dostala rebarboru a přemýšlela před víkendem co z toho....receptů je tady dost, ale vybrat si je těžké. No a tak jsem prubla tenhle a výsledek je vynikající. Na to, že jsem ho pekla v neděli v deset večer toho ráno moc nezbylo. Všichni se napakovali na svačinu, ale byli hodní, jeden kousek mi nechali do práce, tak alespoň mohu hodnotit. Za 1!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    18. 5. 2006 11:08

    Tak vybírám na sobotu koláče s rebarborou a nevím, který dříve..Tento se mi zamlouvá, protože je s drobenkou a dám do ní i trochu ořechů, bude to určitě šmakózní.

  • Helenka
    Helenka |

    18. 5. 2006 10:13

    Díky za tento recept, je naprosto úžasný. Jednoduchý a opravdu jedlý :-)) Ještě vyzkouším variantu místo drobenky sníh... Jinak vřele doporučuji!

  • Honza L.
    Honza L. |

    7. 7. 2005 18:23

    Mnohokrát děkuji za tento recept! Místo rebarbory jsem použil rybíz, koláč byl pikantní, ale hlavně - dobrý. Myslím, že je ho možné péci s jakýmkoliv pikantním ovocem.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    5. 6. 2005 13:17

    Myslím si, že doba pečení by udělala víc škody než užitku. Zvlášť u moučníků. Např. mám jedno těsto, ze kterého dělám dvě vánočky. V baráku máme dvě kuchyně, tudíž peču na "dvou frontách". Začínám současně, ale přesto každou musím vyndat v jiný čas. Kdyby se někdo vehementně držel napsaného času, mohl by to spálit nebo nedopéct. Snad každý pozná, kdy koláč dostane tu správnou barvu.

  • LUGI LUGI
    LUGI LUGI |

    5. 6. 2005 12:06

    Bylo by dobré také u receptů uvést čas pečení, myslím, že to je dost důležitý údaj dámy!

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    2. 6. 2005 10:24

    potřebovala jsem nějaký moučník s rebarborou, vyzkoušela jsem tento, jen místo drobenky jsem dala sníh s cukrem- výborné všm doporučuji, díky

  • Ivana
    Ivana |

    19. 5. 2005 10:43

    Jak už jsem naznačila v tématech Diskuse - já moučníky z rebarbory nepeču, ale moje mamka dělá tento moučník podobně, akorát do těsta dává jen žloutky a před dopečením namísto drobenky poklade na zapečenou rebarboru našlehaný sníh z bílků a cukru a nechá jen zrůžovět.