Autor:

Bílkový MARGOT hřbet

Snadné
Ingredience
Bílek 6 ks
Sůl
-špetka do bílků
 
Moučkový cukr 120 g
Hrubá mouka 140 g
Prášek do pečiva
-na špičku nože
 
Máslo
-rozehřáté
60 g
Margotka
-hrubě nastrouhaná
 
Dohotovení:
Čokoládová poleva  
Mandlové lupínky  
Bílkový MARGOT hřbet

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy

Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1
Vanilková zmrzlina Domácí ledové osvěžení Články z

Komentáře k receptu: Bílkový MARGOT hřbet

Komentáře

  1. Maruš   14.12.2016 | 12:48 | reagovat |

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  2. Marie Celuchová   25.12.2012 | 17:38 | reagovat |

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  3. recepty54   02.12.2012 | 14:59 | reagovat |

    Zkusím to. Jiří

  4. Zackova   26.10.2012 | 18:08 | reagovat |

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  5. Ospala   26.09.2012 | 21:59 | reagovat |

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web