Autor:

Kořeněný patizon v těstíčku

Snadné
Množství dle počtu osob
Patizony  
Koření
dle chuti
 
Olej
na smažení
 
Těstíčko
Pivo
50 ml
Vejce 1 ks
Olej 1 lžička
Koření
dle chuti
 
Polohrubá mouka 70 g
Sůl
, pokud použijeme koření bez obsahu soli
 
Kořeněný patizon v těstíčku

Postup přípravy:

Patizon si nejprve oloupeme, vyškrábeme měkkou vnitřní část se semínky a pokrájíme ho na slabší plátky (cca 5 mm). Plátky patizonu si okořeníme dle vlastní chuti: česneková pasta, paprika, koření česnekové, paprikové, grilovací, ďábelské... Okořeněné plátky namáčíme v těstíčku a ihned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Těstíčko: pivo smícháme se žloutkem, moukou, olejem a kořením dle chuti na hladkou kašičku, kterou trošku osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílku.

Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou, dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu či tatarskou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1
Sendvič se slaninou a volským okem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kořeněný patizon v těstíčku

Komentáře

  1. ČernáLuna   21.01.2017 | 23:03 | reagovat |

    Děkuji za tip na to, jak zpracovat patizon!

  2. Bob   02.09.2015 | 21:44 | reagovat |

    50 mm? To je 5 cm! A to mají být plátky?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web