Autor:

Kokosové vánoční cukroví

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Cukr 250 g
Polohrubá mouka 500 g
Máslo 250 g
Kokos 250 g
Vejce 2 ks
Kokosové vánoční cukroví

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. To uložíme do chladu do druhého dne ztuhnout. Druhý den necháme těsto lehce v pokojové teplotě povolit a výsledné kokosové sušenky tvarujeme pomocí strojku, případně lze těsto rozválet na cca půl centimetru vysokou placku a pomocí vykrajovátek vytvořit sušenky.

Lépe menší, jsou celkem křehké. Těsto klademe na máslem vytřený plech a pečeme pár minut dozlatova na cca 175° - 200°C. Nejlépe péct cca týden před Vánoci, ale lze kdykoli, není to příliš časově náročné, sušenky jsou ihned křehké a v suchu a chladu vydrží skladované dlouho. Lze je i vzájemně slepit marmeládou či namočit do čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 42 x
2+
4.24 42 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 42x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Kokosové vánoční cukroví

Komentáře

  1. Jarmila   14.12.2014 | 17:27 | reagovat | závadný

    Těsto jsem vyválela a vykrajovala a to jde docela špatně.Těsto se nedá válet, musí se po malých kouskách a zdržuje to. Mlýnek nemám, tak nevím, jak by to šlo, ale vykrajování nedoporučuji. Chuťově dobré, jen trochu tužší, možná do Vánoc trochu změknou.

  2. petra   08.12.2014 | 16:01 | reagovat | závadný

    no bylo to dobrý 8-)

  3. Niki V.   22.12.2013 | 0:49 | reagovat | závadný

    Připadalo mně, že z jedné várky je toho až až, tak jsem do půlky těsta dala kakao a perníkové koření a s pomocí mlýnku vytvořila stříkaná kolečka - chutná to jako kakaové esíčka :-)

  4. majka   12.12.2012 | 11:30 | reagovat | závadný

    A jaký cukr se tam má dát,není napsáno?

  5. Centime   02.12.2012 | 10:48 | reagovat | závadný

    Dávala jsem místo obyčejného cukru třtinový a protože jsem neměla polohrubou mouku, tak jsem namíchala napůl hladkou a celozrnnou. Sušenky jsou chuťově výborné, díky celozrnné mouce jsou zatím trochu tvrdší, ale dobře drží pohromadě. Určitě ještě budu polévat čokoládou. Díky za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web