Kořeněný hruškový kompot

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg hrušky
    • 500
      ml bílé víno
    • 400
      g cukr krupice
    • citronová šťáva
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja |

    25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja |

    25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG
    MJG |

    19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.