Maminčina drožďová pomazánka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      droždí 3-4
    • máslo kousek - na smažení
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 0,5
      l mléko
    • strouhanka
    • hořčice plnotučná
    • 150
      g měkký salám
    • 1
      ks vařená vejce
    • 2
      ks nakládané okurky 1-2
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zesklovatíme cibuli a na ní rozdrobíme droždí. Za stálého míchání se nám droždí rozpustí a následně vytvoří hrudky. Statečně mícháme dále a necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět, ale to už jsme v kuchyni sami :-) a droždí nám krásně zrůžoví.
2
Jakmile dosáhneme tohoto stavu vlijeme mléko a zahříváme k varu. Občas je dobré promíchat. Než začne obsah vřít odstavíme a za stálého míchání přidáváme strouhanku (pozor na hrudky!). Když máme hustší kaši přidáme buď strouhaný nebo najemno pokrájený salám, okurky, hořčici a vejce. Podle chuti osolíme. Do vychladnutí několikrát zamíchat.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fido
    Fido |

    1. 11. 2016 20:46

    Co to je za kravinu? Pokud se vám poprvé droždí tzv. srazí, tj. vytvoří hrudky, je to tím, že se odpařila tekutina, tedy žádná tam už není, proto se napodruhé nemá čím rozpustit - leda bychom tam tekutinu přidali... :-D

  • zuza
    zuza |

    15. 3. 2014 15:06

    droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)

  • zuza
    zuza |

    15. 3. 2014 15:06

    droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    7. 9. 2013 21:43

    Zajímavá obměna - místo vajíček strouhanka, měla jsem z toho obavy, ale ve výsledku se docela ochotně snědla. Jen si mi nepodařilo docílit dle receptu stavu "necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět". Prostě se mi podruhé nerozpustilo. Ale snad to ničemu nevadilo. Děkuji autorovi za podrobný recept.

  • Eva Klabzubová
    Eva Klabzubová |

    28. 4. 2009 20:03

    tohle je nostalgie - vařila nám to máma skoro každý týden - abychom měli dost vitamínu B. díky moc za připomenutí - dijones mám taky doma, tak zkusím i mutaci:)

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    26. 4. 2009 20:53

    misto obyc horcice jsem pouzila dijonnaise helmans a pomazanka byla vytecna