Autor:

Maminčina drožďová pomazánka

Snadné
Ingredience
Droždí
3-4
Máslo
kousek - na smažení
 
Cibule
středně velká
1 ks
Mléko 1/2 l
Strouhanka  
Hořčice plnotučná  
Měkký salám 150 g
Vařená vejce 1 ks
Nakládané okurky
1-2
2 ks
Sůl
dle chuti
 
Maminčina drožďová pomazánka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Na másle zesklovatíme cibuli a na ní rozdrobíme droždí. Za stálého míchání se nám droždí rozpustí a následně vytvoří hrudky. Statečně mícháme dále a necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět, ale to už jsme v kuchyni sami :-) a droždí nám krásně zrůžoví.

Jakmile dosáhneme tohoto stavu vlijeme mléko a zahříváme k varu. Občas je dobré promíchat. Než začne obsah vřít odstavíme a za stálého míchání přidáváme strouhanku (pozor na hrudky!). Když máme hustší kaši přidáme buď strouhaný nebo najemno pokrájený salám, okurky, hořčici a vejce. Podle chuti osolíme. Do vychladnutí několikrát zamíchat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Maminčina drožďová pomazánka

Komentáře

  1. Fido   01.11.2016 | 20:46 | reagovat | závadný

    Co to je za kravinu? Pokud se vám poprvé droždí tzv. srazí, tj. vytvoří hrudky, je to tím, že se odpařila tekutina, tedy žádná tam už není, proto se napodruhé nemá čím rozpustit - leda bychom tam tekutinu přidali... :-D

  2. zuza   15.03.2014 | 15:06 | reagovat | závadný

    droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)

  3. zuza   15.03.2014 | 15:06 | reagovat | závadný

    droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)

  4. ČernáLuna   07.09.2013 | 21:43 | reagovat | závadný

    Zajímavá obměna - místo vajíček strouhanka, měla jsem z toho obavy, ale ve výsledku se docela ochotně snědla. Jen si mi nepodařilo docílit dle receptu stavu "necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět". Prostě se mi podruhé nerozpustilo. Ale snad to ničemu nevadilo. Děkuji autorovi za podrobný recept.

  5. Eva Klabzubová   28.04.2009 | 20:03 | reagovat | závadný

    tohle je nostalgie - vařila nám to máma skoro každý týden - abychom měli dost vitamínu B. díky moc za připomenutí - dijones mám taky doma, tak zkusím i mutaci:)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web