Autor:

Kořeněný paprikový bok

Množství dle počtu strávníků
Vepřový bůček
lze použít i s kostí a kůží nebo bez
 
Olej  
Mletá sladká paprika  
Chilli omáčka
nebo pasta dle chuti
 
Pepř drcený
, hrubě mletý
 
Drcený kmín  
Česnek sušený
nebo česneková pasta (pozor, je slaná!) dle chuti
 
Sůl  
Vepřové sádlo  
Kořeněný paprikový bok

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Vepřové, Slané

Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem, kmínem, hrubě mletým pepřem (lze použít i medvědí česnek, majoránku...) zakapeme olejem a všechny plátky v ruce řádně „promasírujeme“ a necháme cca 30 minut odležet.
Kořeněné plátky bůčku naskládáme na sádlem vymazaném plechu nebo v pekáči těsně vedle sebe, ne však přes sebe. Pečeme nejprve na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 30 minut pod alobalem, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na cca 210 a dopečeme doměkka a dozlatova. Obracet není nutné, slabé plátky masa by se měly propéct a opéct stejnoměrně.

Podáváme s čerstvým chlebem či bramborem, zeleninou či vychlazeným pivem.

Kořeněné plátky bůčku můžeme i grilovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Kořeněný paprikový bok

Komentáře

  1. Veronika   02.11.2016 | 5:43 | reagovat |

    Úžasná záležitost. Maso se v puse rozplývalo jako dort a dalo se i lžičkou jíst. Přítel byl spokojený jak to kotě a
    oblizoval se až za ušima.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web