Kořeněný paprikový bok

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • vepřový bůček lze použít i s kostí a kůží nebo bez
    • olej
    • mletá sladká paprika
    • chilli omáčka nebo pasta dle chuti
    • pepř drcený , hrubě mletý
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo česneková pasta (pozor, je slaná!) dle chuti
    • sůl
    • vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem, kmínem, hrubě mletým pepřem (lze použít i medvědí česnek, majoránku...) zakapeme olejem a všechny plátky v ruce řádně "promasírujeme" a necháme cca 30 minut odležet.
2
Kořeněné plátky bůčku naskládáme na sádlem vymazaném plechu nebo v pekáči těsně vedle sebe, ne však přes sebe. Pečeme nejprve na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 30 minut pod alobalem, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na cca 210 a dopečeme doměkka a dozlatova. Obracet není nutné, slabé plátky masa by se měly propéct a opéct stejnoměrně.
3
Podáváme s čerstvým chlebem či bramborem, zeleninou či vychlazeným pivem.
4
Kořeněné plátky bůčku můžeme i grilovat.

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    2. 11. 2016 05:43

    Úžasná záležitost. Maso se v puse rozplývalo jako dort a dalo se i lžičkou jíst. Přítel byl spokojený jak to kotě a oblizoval se až za ušima.