Autor:

Kosmatice naslano

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vejce
žloutky a bílky zvlášť
2 ks
Hladká mouka
či polohrubá nebo hrubá mouka
200 g
Sůl 1 špetka
Pivo - černé 250 ml
Parmazán
strouhaný
1 hrst
Česnek
rozdrcený
1 stroužek
Bezové květy
černý bez
 
Olej
nebo přepuštěné máslo na smažení
 
Kosmatice naslano

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků.

Očištěné květy namáčejte za pomoci stopky do těstíčka a ihned smažte v rozehřátém tuku. Chcete-li, můžete teď kuchyňskými nůžkami odstřihnout stopky a květenství osmažit i z druhé strany. V každém případě nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a kosmatice ihned podávejte.

Tip: Smažené květy naslano můžete doplnit pikantním krémem ze smetanového jogurtu či zakysané smetany, osolené a promíchané s drceným česnekem. Zajímavý kontrast chutí vznikne i poprášením skořicovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Vejce z koledy? Poradíme vám, co s nimi! Články z

Komentáře k receptu: Kosmatice naslano

Komentáře

  1. recepty73   13.05.2011 | 14:34 | reagovat |

    ...tohle mě naučila sousedka a je to moc dobré. Smažím z obou stran. S tou skořicí nevím, už po přečtení se mi zježila srst :-D ;-) ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web