Autor:

Košíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Cukr 80 g
Máslo 200 g
Žloutek 2 ks
Citronová kůra  
Krém
Máslo 1/2 ks
Vanilkový pudink 1/4 balíček
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr  
Na ozdobu
Tmavá čokoládová poleva  
Marcipánová hmota
červená a žluta, popřípadě i zelená
 
Košíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, citronovou kůru a na vločky nakrájené změklé máslo. Zpracujeme tuhé těsto, které dáme vychladit do lednice. Formičky na malé košíčky si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Do košíčků vtlačujeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle zlaté barvy. Upečené košíčky zhora natřeme krémem, poté je postříkáme tmavou čokoládou a nazdobíme cukrářským sáčkem s malou hvězdičkou. Nahoru položíme vytvarované kytičky z marcipánu. Košíčky s krémem se nádherně rozleží.

Příprava krému: z 1/4 l mléka, 1/4 vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Mícháme ho a jakmile trochu zchladne, zapracujeme máslo, trochu rumu a podle chuti cukr. Krém doporučuji připravovat z celého pudinku a asi tří másel a použít ho hned na plnění dalšího cukroví (trubičky, kornoutky, ořechy...).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Reklama
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Košíčky

Komentáře

  1. Zuzana Šindlerová   17.05.2010 | 11:56 | reagovat |

    Výborný recept, perfektní těsto. Akorát krém jsem udělala z celého másla a dvou vanilkových pudinků do 1/2 l mléka. Vystačilo mi to akorát na 80 košíčků, na 2 nezbylo. S půlkou másla bych tam měla jen na dně. Dávám zaslouženou 1.

  2. Zora Manasová   23.11.2008 | 15:59 | reagovat |

    Prosím Vás, polka akého masla? 100, 125 alebo 250 gramového? Nemôžem si pomôcť, ale mali by sa uvádzať gramáže a nie balenia. Ďakujem.

  3. Helča z hor   18.12.2007 | 16:22 | reagovat |

    Mňamka!!! Za jedna s hvězdičkou!

  4. helena pelichova   18.01.2007 | 20:23 | reagovat |

    formičky nejsou třeba mastit,něco se jich napeču a ve vel.možství.Puding je špatně ,musí se uvařit l na 1/4 l mlka l celý puding,jinak je nádivka řídká.

  5. Iveta Šimková   03.01.2007 | 19:11 | reagovat |

    Ale určitě vyzkoušejte...stojí za to

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web