Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Hodnocení:

Moje:

15 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny kratke (spiraly...), cca 70-80 g na osobu
    • 100
      g ricotta cca
    • 4
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžička piniové oříšky cca
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody podle návodu. Piniové oříšky opražíme dozlatova na nepřilnavé pánvi a dáme bokem. Šalotku nakrájíme na kolečka a na troše olivového oleje jemně osmahneme. Ricottu rozmačkáme vidličkou a přidáme trochu vody z vařících se těstovin tak, aby nam vznikla kašička. Téměř hotové těstoviny slijeme a přidáme je k šalotce, přidáme ricottu, parmezán, oříšky a vše promícháme dokud se neprohřeje ricotta. Ihned podáváme posypané petrželkou, můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
2
Můj čtyřletý syn by se každodenně mohl živit těstovinami s ricottou, pro mě a manžela dělám tuto verzi, kterou jsem před dávným časem našla v italském časopise o vaření.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.