Autor:

Pravé italské těsto na pizzu

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Sůl 1 lžička
Cukr 2 lžička
Droždí 5 g
Olivový olej 1 dl
Vlažná voda 2 dl
Pravé italské těsto na pizzu

Postup přípravy:

Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme hotovo rozdělíme na dva stejné díly,které ještě trošku propracujeme a poté potřeme olejem a dáme do mikrotenového sáčku,který dáme na 24 hodin do lednice.Do druhého dne to ještě trošku vykyne-opět propracujeme a poté uděláme požadovaný tvar.Poté klademe ingredience,které jsme si připravili,já jsem dal rajčatový základ,šunku,mozzarellu,broskve,koření pizza a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut.Výsledek je vynikající.Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Pravé italské těsto na pizzu

Komentáře

  1. Kacka   11.04.2013 | 15:43 | reagovat |

    Jaké droždí? Suché?

  2. Jitt   24.02.2013 | 15:05 | reagovat |

    Recept na tohle těsto a už mám dlouho z jiného zdroje, a vždy peču jen na pečícím papíře při 275°C a pouze asi 5minut :-) To je teprve bomba ;-)

  3. patrik   22.10.2012 | 23:21 | reagovat |

    ne nemůžeš..

  4. kutil tim   03.06.2012 | 20:56 | reagovat |

    Pokud místo vody použijete mléko a těsto dostatečně dobře propracujete, stačí nechat odpočinout 40 minut a můžete dělat pizzu, v receptu se uvádí teplota 150° C. Chyba, pizza se peče při teplotě přes 300°C cca 4 - 6 minut. Ale protože doma v troubě máte max. teplotu 250°C tak naplno a cca 20 minut podle toho co jste na pizzu dali za ingredience. Pizza koření (stačí i jen oregáno) dejte do rajčatového základu na to mozzarelu a pak další ingredience. Jinak uvedené množství je na tři pizzy.
    8-) :-*

  5. Linda   13.04.2012 | 19:33 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem, nebylo to špatné, ale ani žádné terno. Z množství, které je zde uváděno na 2 porce, s přehledem uděláte tři pizzy velikosti standardního plechu v běžné troubě. Když z těsta uděláte jen 2 porce, pizza bude dost vysoká. Navíc se strašně dlouho peče (já pekla téměř 40 minut a pořád ještě nebyla požadovaná barvička, ke konci jsem musela osolit na 250 stupňů). Takže čím tenčí se vám povede těsto udělat, tím lépe.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web