Pravé italské těsto na pizzu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
15 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 5
      g droždí
    • 1
      dl olivový olej
    • 2
      dl vlažná voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme hotovo rozdělíme na dva stejné díly,které ještě trošku propracujeme a poté potřeme olejem a dáme do mikrotenového sáčku,který dáme na 24 hodin do lednice.Do druhého dne to ještě trošku vykyne-opět propracujeme a poté uděláme požadovaný tvar.Poté klademe ingredience,které jsme si připravili,já jsem dal rajčatový základ,šunku,mozzarellu,broskve,koření pizza a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut.Výsledek je vynikající.Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    20. 6. 2016 20:46

    ahoj

  • Anonymous
    Anonymous |

    20. 6. 2016 20:45

  • Ján
    Ján |

    6. 2. 2016 19:00

    "Pravá pizza" není z kynutého !!! Pozor na to :D

  • Error
    Error |

    30. 1. 2016 19:13

    Vole!!!od kdy do pizzy patří oregáno? trotle...do pizzy patří bazalka čerstvá...oregáno prej...to ti každej ital nafackuje...

  • Kacka
    Kacka |

    11. 4. 2013 15:43

    Jaké droždí? Suché?

  • Jitt
    Jitt |

    24. 2. 2013 15:05

    Recept na tohle těsto a už mám dlouho z jiného zdroje, a vždy peču jen na pečícím papíře při 275°C a pouze asi 5minut :-) To je teprve bomba ;-)

  • Mathias
    Mathias |

    14. 2. 2013 16:12

    Broskve??? :-$

  • C
    C |

    27. 1. 2013 16:32

    Ach ta cestina!

  • patrik
    patrik |

    22. 10. 2012 23:21

    ne nemůžeš..

  • Libuška
    Libuška |

    9. 8. 2012 12:23

    Můžu místo olivového oleje dát rostlinný? :-D :-D :-D :-D

  • kutil tim
    kutil tim |

    3. 6. 2012 20:56

    Pokud místo vody použijete mléko a těsto dostatečně dobře propracujete, stačí nechat odpočinout 40 minut a můžete dělat pizzu, v receptu se uvádí teplota 150° C. Chyba, pizza se peče při teplotě přes 300°C cca 4 - 6 minut. Ale protože doma v troubě máte max. teplotu 250°C tak naplno a cca 20 minut podle toho co jste na pizzu dali za ingredience. Pizza koření (stačí i jen oregáno) dejte do rajčatového základu na to mozzarelu a pak další ingredience. Jinak uvedené množství je na tři pizzy. 8-) :-*

  • .
    . |

    29. 4. 2012 11:02

    O:-) <:-) vinikajici

  • 123m
    123m |

    29. 4. 2012 11:01

    :-S ble

  • Linda
    Linda |

    13. 4. 2012 19:33

    Vyzkoušela jsem, nebylo to špatné, ale ani žádné terno. Z množství, které je zde uváděno na 2 porce, s přehledem uděláte tři pizzy velikosti standardního plechu v běžné troubě. Když z těsta uděláte jen 2 porce, pizza bude dost vysoká. Navíc se strašně dlouho peče (já pekla téměř 40 minut a pořád ještě nebyla požadovaná barvička, ke konci jsem musela osolit na 250 stupňů). Takže čím tenčí se vám povede těsto udělat, tím lépe.

  • antoan
    antoan |

    2. 2. 2012 15:47

    Tento recept je od opravdu vynikajícího kuchaře,nemyslím mě samozřejmě :-D

  • antoan
    antoan |

    2. 2. 2012 15:45

    překlep to není,nesmí to moc vykynout totiž,opravdu :-)

  • antoan
    antoan |

    2. 2. 2012 15:43

    spíš dospělácké ;-)

  • antoan
    antoan |

    2. 2. 2012 15:43

    té vody možná 3 dcl a pak je to o.k.těsto musí být prostě takové natahovací :-P

  • arnold
    arnold |

    24. 10. 2011 10:43

    pocítají se dospělácki porce nabo dětskí :D <3 :-) :-( ;-) :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-| <3 <:-) :-S

  • Anonymous
    Anonymous |

    22. 9. 2011 20:10

    naslap :-)

  • Petra
    Petra |

    21. 9. 2011 12:33

    no na pul kg mouky a 2dcl vody mi to neslo vymichat,tak jsem do testa pridala i to dcl oleje...tak nevim fakt jestli jsem neco udelala zle?? =-O

  • kuku
    kuku |

    21. 8. 2011 09:00

    Tato pizza je úplně neuvěřitelná!!! Dělávám to se smetanovým základěm, rajčatama ze zahrádky, oregánem a posypu sýrem. Vždy se po ní zapráší!!!

  • Magor
    Magor |

    11. 8. 2011 20:38

    Zdar kokoti na kolik sou ty 2 porce pizz? :'(

  • Radka
    Radka |

    10. 8. 2011 11:54

    pravdepodobne pujde o suche droždi - granulky

  • Joža
    Joža |

    29. 7. 2011 21:05

    Myslíte, že 5 g droždí stačí? není to překlep....kdo to už zkoušel?

  • Ratatouille
    Ratatouille |

    16. 7. 2011 00:14

    Recept je naprostá pecka!

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 6. 2011 18:15

    ...proč má recept pětku :-\ ...

  • antoan
    antoan |

    19. 6. 2011 21:53

    Přesně tak :-*

  • Ivana
    Ivana |

    18. 6. 2011 20:13

    Recept znám......je výborná ;-)

  • antoan
    antoan |

    18. 6. 2011 19:38

    Vložil Antoan