Rybí steak

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g rybí maso - steaky z halibuta, tresky, lososa, žraloka, tuňáka... cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek dva menší nebo větší
    • citronová šťáva z půlky většího citronu
    • 1
      lžíce olej
    • snítka tymiánu
    • 50
      g máslo se lžící oleje na smažení, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje, nasekaného nebo nastrouhaného česneku a lístků čerstvého tymiánu. Potřené filety necháme na talíři alespoň půl hodiny (pokud máme čas, tak klidně dvě hodiny) pod fólií odležet. Pak je na rozpuštěném másle se lžící oleje osmažíme z obou stran zprudka, mírně dozlatova a podáváme.
2
Nesmažíme příliš dlouho, abychom na talíři neměli dvakrát zabitý a česnekem zhořklý rybí steak
3
Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovým pyré, zeleninovou přílohou...
4
Lze i grilovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    12. 12. 2016 13:42

    Byla to luxusní záležitost, děkuji.