Autor:

Rybí steak

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Rybí maso
- steaky z halibuta, tresky, lososa, žraloka, tuňáka... cca
450 g
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
dva menší nebo větší
1 stroužek
Citronová šťáva
z půlky většího citronu
 
Olej 1 lžíce
Snítka tymiánu  
Máslo
se lžící oleje na smažení, cca
50 g
Rybí steak

Postup přípravy:

Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje, nasekaného nebo nastrouhaného česneku a lístků čerstvého tymiánu. Potřené filety necháme na talíři alespoň půl hodiny (pokud máme čas, tak klidně dvě hodiny) pod fólií odležet. Pak je na rozpuštěném másle se lžící oleje osmažíme z obou stran zprudka, mírně dozlatova a podáváme.

Nesmažíme příliš dlouho, abychom na talíři neměli dvakrát zabitý a česnekem zhořklý rybí steak

Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovým pyré, zeleninovou přílohou...

Lze i grilovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Rybí steak

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web