Autor:

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
roštěnky, každá 300–400 g a vysoké asi 2,5 cm
4 ks
Sůl  
Chilli  
Pepř mletý  
Olivový olej 2 lžíce
Kukuřice
velké nebo 4 menší
2 ks
Na máslo:
Vlašské ořechy
opražené a nasekané
1 lžíce
Máslo
změklé
60 g
Sýr
s modrou plísní, rozdrobený
60 g
Citronová šťáva 1 lžička
Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Grilování

Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na maso přitiskněte. Kukuřici zbavte šustí a vlásků, potřete olejem.

Ořechy promíchejte se změklým máslem a sýrem, dochuťte citronovou šťávou, ve fólii na potraviny vytvarujte jako váleček a dejte vychladit, až máslo zpevní. Roštěnky položte na gril a opékejte, až se vytvoří kůrčička. Jednou obraťte. Chcete-li, aby bylo maso uvniř růžové, opékejte z každé strany 6–8 minut. Kukuřici ogrilujte, až se vytvoří opečená místa. Maso podávejte s plátkem ochuceného másla a s kukuřicí.

Know-how: Hovězí maso z grilu je skutečná lahůdka, ovšem za předpokladu, že se jedná o maso dobře uleželé, takzvaně stařené v suché atmosféře. Tuto metodu u nás zatím praktikují jen někteří řezníci. Na gril vhodné hovězí steaky najdete v prodejnách Robertson.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Komentáře

  1. tojefuk   05.08.2014 | 14:40 | reagovat | závadný

    no tenhle postup zkazí i to nejdražší maso...NIKDY NESOLIT PŘEDEM A UŽ VŮBEC NE HOVĚZÍ MASO... :'( :'( :'(

  2. johny   30.06.2011 | 16:42 | reagovat | závadný

    To se pleteš to je úplně jinej roštěnec než z něj mastíš nějakou omáčku. Taky jiná cenová skupina,ale pecka masíčko.

  3. Honza   20.06.2011 | 11:03 | reagovat | závadný

    Jó a na krájení je nejlepší cirkulíárka a nebo
    rozbruska

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web