Autor:

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
roštěnky, každá 300–400 g a vysoké asi 2,5 cm
4 ks
Sůl  
Chilli  
Pepř mletý  
Olivový olej 2 lžíce
Kukuřice
velké nebo 4 menší
2 ks
Na máslo:
Vlašské ořechy
opražené a nasekané
1 lžíce
Máslo
změklé
60 g
Sýr
s modrou plísní, rozdrobený
60 g
Citronová šťáva 1 lžička
Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Grilování

Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na maso přitiskněte. Kukuřici zbavte šustí a vlásků, potřete olejem.

Ořechy promíchejte se změklým máslem a sýrem, dochuťte citronovou šťávou, ve fólii na potraviny vytvarujte jako váleček a dejte vychladit, až máslo zpevní. Roštěnky položte na gril a opékejte, až se vytvoří kůrčička. Jednou obraťte. Chcete-li, aby bylo maso uvniř růžové, opékejte z každé strany 6–8 minut. Kukuřici ogrilujte, až se vytvoří opečená místa. Maso podávejte s plátkem ochuceného másla a s kukuřicí.

Know-how: Hovězí maso z grilu je skutečná lahůdka, ovšem za předpokladu, že se jedná o maso dobře uleželé, takzvaně stařené v suché atmosféře. Tuto metodu u nás zatím praktikují jen někteří řezníci. Na gril vhodné hovězí steaky najdete v prodejnách Robertson.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Komentáře

  1. tojefuk   05.08.2014 | 14:40 | reagovat |

    no tenhle postup zkazí i to nejdražší maso...NIKDY NESOLIT PŘEDEM A UŽ VŮBEC NE HOVĚZÍ MASO... :'( :'( :'(

  2. johny   30.06.2011 | 16:42 | reagovat |

    To se pleteš to je úplně jinej roštěnec než z něj mastíš nějakou omáčku. Taky jiná cenová skupina,ale pecka masíčko.

  3. Honza   20.06.2011 | 11:03 | reagovat |

    Jó a na krájení je nejlepší cirkulíárka a nebo
    rozbruska

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web