Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí maso roštěnky, každá 300–400 g a vysoké asi 2,5 cm
    • sůl
    • chilli
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks kukuřice velké nebo 4 menší
  • Na máslo:
    • 1
      lžíce vlašské ořechy opražené a nasekané
    • 60
      g máslo změklé
    • 60
      g sýr s modrou plísní, rozdrobený
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na maso přitiskněte. Kukuřici zbavte šustí a vlásků, potřete olejem.
2
Ořechy promíchejte se změklým máslem a sýrem, dochuťte citronovou šťávou, ve fólii na potraviny vytvarujte jako váleček a dejte vychladit, až máslo zpevní. Roštěnky položte na gril a opékejte, až se vytvoří kůrčička. Jednou obraťte. Chcete-li, aby bylo maso uvniř růžové, opékejte z každé strany 6–8 minut. Kukuřici ogrilujte, až se vytvoří opečená místa. Maso podávejte s plátkem ochuceného másla a s kukuřicí.
3
Know-how: Hovězí maso z grilu je skutečná lahůdka, ovšem za předpokladu, že se jedná o maso dobře uleželé, takzvaně stařené v suché atmosféře. Tuto metodu u nás zatím praktikují jen někteří řezníci. Na gril vhodné hovězí steaky najdete v prodejnách Robertson.
Zařazení: Maso Hovězí Grilování

Komentáře k receptu

  • tojefuk
    tojefuk |

    5. 8. 2014 14:40

    no tenhle postup zkazí i to nejdražší maso...NIKDY NESOLIT PŘEDEM A UŽ VŮBEC NE HOVĚZÍ MASO... :'( :'( :'(

  • johny
    johny |

    30. 6. 2011 16:42

    To se pleteš to je úplně jinej roštěnec než z něj mastíš nějakou omáčku. Taky jiná cenová skupina,ale pecka masíčko.

  • Honza
    Honza |

    20. 6. 2011 11:03

    Jó a na krájení je nejlepší cirkulíárka a nebo rozbruska