Rafal-Rokl

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 8
30 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení omega 100% tuk
    • 1
      ks salko
    • 250
      g kokos
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do ztuhlé hmoty kterou vykrajujeme lžičkou zabalíme mandli, uděláme kuličku a obalíme v kokosu.
2
Mé vylepšení: do hmoty se dá přidat dortová oplatka (drobně nadrobit), je více kusů, není to tak sladké a dodává tomu opravdovou chuť Rafaela. Toto cukroví je mezi cukrovím opravdová delikatesa.

Komentáře k receptu

  • -čeredka-
    -čeredka- |

    22. 12. 2010 05:36

    dávám jan Salko,kokos a oplatku - drží to pěkně pohromadě,jen musíme nechat kokos přes noc nasáknout vláhu..a když ze stejné hmoty uděláte kuličky a upečete je - máte rychlé kokosky.. :-) ;-)

  • Kateřina Lašáková
    Kateřina Lašáková |

    14. 12. 2006 20:48

    Miso, ta chuť toho tuku vyprchá sama za pár dnů. Dělávám to i s těma oplatkama, a je to výborné. Ikdyž tento rok zvažuju, že bych udělala Rafaela bez tuku.

  • misa.h
    misa.h |

    11. 12. 2006 13:03

    Byla jsem překvapená jak hmota při šlehání rychle houstla, ale jsem trochu zklamaná protože po ochutnání v puse zůstává chuť toho tuku, přemýšlým jak to vylepšit (oplatky tam už mám).

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    11. 11. 2006 10:50

    Opravdová delikatesa to je, když se vloží mandle pražená a ty oplatky.Tak to dělám já.A taky dělám ze salka zkaramelizovaného jako tzv. Karamelové Rafaelo.

  • Míša
    Míša |

    8. 11. 2006 11:58

    Mám tento recept, ale místo kondenzovaného mléka dávám sušené, močkový cukr a také přidávám kokos do hmoty. Jinak je pravda, že toto cukroví je delikatesa.