Mleté maso na žampionech

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g mleté maso - míchané
    • koření na mleté maso -dle chuti
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek -na plátky
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 50
      g slanina -pikantní,papriková nebo anglická...
    • 1
      ks cibule -osmažená
    • 120
      ml smetana
    • hladká mouka -na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mletého masa, vejce, koření na mletá masa a soli si promícháme směs,ze které tvoříme mokrou rukou malé kuličky. Na dno zapékací misky si dáme pokrájenou, osmaženou cibuli na trošce oleje. Na cibuli pak dáme pokrájené (nebo malé celé) žampiony s česnekem, které posypeme jemně pokrájenou slaninou. Poklademe navrch kuličky masa, podlijeme 1 dl vody a dáme do předehřáté trouby na 15 minut zakryté péct. Pak pečeme odkryté a před koncem pečení zalijeme smetanou a moukou rozmíchanou v trošce vody. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží, těstovinami... .
Zařazení: Maso Pokrmy Mleté Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Turková
    Ivana Turková |

    17. 11. 2014 15:47

    Fajn jídlo a snadná příprava. Žampióny jsem nahradila houbami z mražáku.

  • Vendula
    Vendula |

    22. 4. 2012 10:20

    měli jsme včera a chutnalo :-)

  • macíček
    macíček |

    17. 10. 2011 17:39

    1* jednoduché a výborné, děkuji

  • sodo
    sodo |

    9. 5. 2011 11:03

    zadne velke vareni a vysledek na jednicku