Klasická hrachová kaše

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 26
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Simuska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • masox
    • hrách
    • majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit dokud hrách trochu nezměkne.
2
Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
3
Já osobně nezahuštuji mám to samo o sobě husté ale kdo chce hustší tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
4
Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 |

    13. 3. 2017 11:10

    Taky se přikláním k variantě bez Masoxu, Zbytečné...

  • Dan
    Dan |

    25. 11. 2016 16:54

    MAsox? To snad ne..

  • jakeline
    jakeline |

    18. 7. 2016 16:28

    varime v tlakovem hrnci 8-) :'(

  • Rich
    Rich |

    19. 6. 2016 13:32

    JEŠTĚ "KLASICKÁ" HRACHOVÁ KAŠE NEBYLA S MASOXEM

  • Hamina
    Hamina |

    24. 10. 2015 13:27

    Já jsem zjemnila trochou másla a je fakt výborná s masoxem i bez ;)

  • Katka
    Katka |

    19. 6. 2015 12:26

    Já dávam na vrch s cibulkou osmaženou na trošce slaniny. :-) Je to tisickrát lepší než nějakej masox.

  • Dáša
    Dáša |

    20. 5. 2015 08:47

    Podle mne v receptu chybí pro nechápavé věta: "Pak ještě povaříme deset minut." :-)

  • Blanka
    Blanka |

    26. 9. 2014 07:57

    Párky si můžete koupit ve vysoké kvalitě a bez přidání soji a další separátů,takže nechápu proč si párek ke kaši nedat a kdo použije mozek a je nad věcí,neřeší stále masox jako v prostřeno,kde je tohle téma na denním pořádku a stejně ho tam každý nacpe.Myslím si,že je recept spíš neúplný a že autorka měla napsat pro méně chápavé dodatek o tom,že kaši rozmixuje a povaří třeba i s tou syrovou nastrouhanou bramborou.Nicméně masox bych nedala vůbec,česnek s majoránkou je v kaši dostačující.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 9. 2014 21:20

    Já ho tam vidím. Syrový masox je tepelně neupravený. Masox autorka přidává až do hotové kaše, tzn. nepovaří, což je důležité pro spojení chutí. Tak jsem to myslela.

  • PeterSch
    PeterSch |

    15. 9. 2014 20:59

    Masox a ještě párek ?? achjo zkazit i tak jednoduchý pokrm jako je rozmixovaný hrách to respekt tedy.

  • babi
    babi |

    14. 5. 2014 16:52

    Syrovy masox není ale syrovy brambor. :-D

  • optimistka
    optimistka |

    6. 5. 2014 08:31

    Já tam syrový masox nevidím :-[

  • jana
    jana |

    12. 4. 2014 14:15

    bez masoxu a je výborná

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    12. 3. 2014 20:57

    Do "klasické" hrachové kaše dávat masox a ještě syrový? No to snad ne. Vařila jsem stejně jako většina lidí z komentářů bez masoxu a byla dobrá, ale tomu syrovému "klasickému" masoxu nemůžu dát lepší známku. Určitě bych v receptu uvítala množství surovin - aby nám vyšla kaše tak hustá, jak má správně být.

  • certik007
    certik007 |

    26. 11. 2013 17:08

    dělala jsem kaši poprvé a je bezvadná :-)

  • Lena
    Lena |

    14. 10. 2013 11:56

    Je suprová ;-) Moje dcerušky a manžel se jen oblizovali! :-\ :-*

  • Barbora
    Barbora |

    17. 5. 2013 11:16

    Uplne souhlasim, bylinky a zadna mouka ani masox! O:-)

  • katerina
    katerina |

    3. 3. 2013 11:30

    bleee

  • DraciceOP
    DraciceOP |

    27. 2. 2013 10:20

    Recept dobry jdu ho vyzkoušet,už se těším.

  • dracatkokatherinka
    dracatkokatherinka |

    3. 1. 2013 13:45

    Ja jsem masox take nedavala. Ale bylo to vyborne obvzlaste s tou cibulkou.. mňam ;-) <3 <:-)

  • Helík
    Helík |

    21. 11. 2012 14:22

    rychlá, jednoduchá a hlavně dobrá :-)

  • ladis
    ladis |

    3. 10. 2012 11:02

    příjde hrášek domů,hráškova maminka se ptá:kde jsi byl celou noc?byl jsem se kulit.a od té doby mu začala říkat kulihrášku :-D

  • ladis
    ladis |

    3. 10. 2012 10:52

    stačí majoránka,sůl, pepř,česnek a uzený libový bok a osmahnutá cibule na sádle. párek je jen náhraška masa plná hnusu :-P

  • nnln
    nnln |

    11. 4. 2012 12:23

    Vařila jsem v papiňáku, bez masoxu a dokonce i bez pepře kvůli dítěti a kaše je i tak výborná!! Podávala jsem se zbytkem uzeného.

  • Margaritta
    Margaritta |

    31. 3. 2012 13:03

    Vydařila se a byla skvělá

  • veruuk
    veruuk |

    4. 3. 2012 16:07

    Výborná! :-)

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    6. 12. 2011 12:28

    Moc dobré

  • nicole
    nicole |

    26. 10. 2011 13:40

    Vařit s masoxem? upřímně - přijde mi to zbytečné. Uvařím hrách v osolené vodě s jedním stroužkem česneku vcelku, sleju vodu, ohřeju mléko v mikrovlnce a naleju do hrachu, rozmixuji a přidám sůl, česnek a majoránku. Je to jednoduché, rychlé a je to přírodní. (tedy pokud se to dá v době přefabrikovaných surovin plných éček nazvat). Pokud můžu, tak masox, podravku a jiné granule pro myši nedávám. Bylinky, sůl, koření udělají lepší službu a jídlo mi víc ,,voní". Taktéž s mouku - pokud nemusím, nezahušťuji. Učím ve školce a když vidím, co těm dětem dávají za moukou plné hnusy, je mi zle. Omáčky jsem ve školce přestala dávno jíst a přestala mě zlobit žáha a váha mi šla sama od sebe dolů (i když to nebylo účelné a moc to nepotřebuji)

  • POilll
    POilll |

    25. 4. 2011 20:50

    Masox vubec neni zapotrebi..je to svinstvo

  • hanysek
    hanysek |

    21. 1. 2011 12:49

    Jo,to bylo ono,bylo to dobré,jen ten masox jsem si rozvařil v troše vody.Dík

  • JK
    JK |

    12. 11. 2010 10:17

    Ten masox se přidá k už hotové rozmixované kaši a už se to ani nepovaří? Brrrrrrrrr, díky ale nemusím mít všechno. :-$

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    27. 8. 2009 14:01

    Skutočne to netreba ničím zahustiť. S volským okom super jedlo (i pre moje batoľa). Díky.