Autor:

Klasická žemlovka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Jablka 6 ks
Měkký tvaroh 1 ks
Mléko 1 l
Vanilkový cukr 1 ks
Skořice - mletá 1 balení
Veka 1 balení
Máslo
na vymazání pekáče
 
Rozinky  
Vejce 2 ks
Klasická žemlovka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma lžícemi mléka. Tvaroh bude sice trochu řidší, ale po upečení nadýchanější a chutnější.

Vymažeme zapékací mísu (nebo menší pekáč). Začneme namáčet veku v mléce a ihned pokládat do mísy. Po položení této vrstvy klademe tvaroh. Na tvaroh dáme nastrouhaná jablka. Poslední vrstvou bude opět veka namočená v mléce. Na konec posypeme skořicí a dáme do trouby.

Pečeme při 180° do té doby, než je vrchní vrstva křupavá (doporučuji zkoušet vidličkou).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.67 18 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Klasická žemlovka

Komentáře

  1. BronislavaP   01.03.2016 | 8:02 | reagovat |

    Doma nám více chutná žemlovka bez tvarohu a rozinek, ale i tato verze je chutná. Přidala jsem jen na vrchní vrstvu trochu másla...

  2. barca   17.05.2014 | 11:30 | reagovat |

    :-* moc děkují za recept místo veky jsem použílá jsem toustovy chleb :-P

  3. Terezkita   22.10.2013 | 8:23 | reagovat |

    Recept jako od maminky, manžel snědl třičtvrtě pakáče. Příště budu muset udělat dvojitou dávku :)

  4. barbora.kotyzova   05.08.2013 | 15:09 | reagovat |

    Super!

  5. barbora.kotyzova   05.08.2013 | 15:07 | reagovat |

    Opravdu ÚŽASNÁ!Děkuji za skvělý recept,dávám rozhodně za 1! :-) O:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web