Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml podmáslí - jahodové, lze i bez příchutě
    • 80
      ml olej
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice dle sladkosti jahod 100 -
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Dále
    • 350
      g jahody suché, čisté, bez stopek, cca
    • 1
      hrnek drobenka z polohrubé mouky, cukru krupice a změklého másla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, podmáslí (kefír), přisypeme mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku 32x20 cm a rovnoměrně rozetřeme.
2
Pak na těsto poklademe jahody, pokud jsou velké, pokrájíme je. Jahody posypeme drobenkou (můžeme ji i trochu ochutit skořicí) a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova - vyzkoušíme špejlí.
3
Po vychladnutí pokrájíme, můžeme pocukrovat moučkovým cukrem a podáváme.
4
Podáváme s jahodovým podmáslím, mléčným jahodovým koktejlem...

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    26. 4. 2017 14:48

    Parádní koláč. Uplná jahodová senzace <3 <3 <3 <3

  • Míla Hálková
    Míla Hálková |

    23. 1. 2017 13:59

    Je výborný a určitě ho brzy zopakuji! Děkuji

  • Alice
    Alice |

    9. 6. 2016 22:22

    Dělala jsem na velký plech z pulkila mouky. Koláč byl tedy málo vysoký, ale výborný :))

  • Luchan
    Luchan |

    31. 3. 2016 23:22

    VÝBORNÝ!!! <3

  • Luchan
    Luchan |

    31. 3. 2016 23:22

    VÝBORNÝ!!! <3

  • Luchan
    Luchan |

    31. 3. 2016 23:22

    VÝBORNÝ!!! <3

  • veverka
    veverka |

    3. 6. 2015 19:24

    kolacek je to vazne skvely :-* mnamnam

  • veverka
    veverka |

    3. 6. 2015 19:22

    kolacek je to vazne skvely :-* mnamnam

  • K. Křížová
    K. Křížová |

    17. 5. 2015 16:13

    Je výborný, děkuji.