Klasická česnečka

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l vývar lze i z kostky
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks česnek palice
    • majoránka
    • 1
      ks vejce
    • tvrdý sýr případně, na kostičky (lze i šunka)
    • chleba opražený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.
2
Pokud je polévka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tomáš
    Tomáš |

    7. 12. 2016 18:48

    Vegeta, podravka, kostka. Vrchol českého kulinářského umění. Jdu zvracet... co raději použít vývar jako základ, osmahlou cibuli, kmín, pepř a další koření které dá polévce skutečnou chuť a ne jen její náhražku.

  • bez chuti = lepší = IQ70
    bez chuti = lepší = IQ70 |

    23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • bez chuti = lepší = IQ70
    bez chuti = lepší = IQ70 |

    23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • ka-brňák
    ka-brňák |

    25. 3. 2016 19:57

    přidávám kousek slaniny a chilli - tekuté ši sypké. a místo másla používám sádlo, nejlepé husí (a nebo z kačeny, když je právě upečená). česnečka má větší říz, pro ty, kteří to rádi ostřejší!

  • kremzi
    kremzi |

    22. 3. 2016 09:46

    Proc probhoha lidi cpou do jidel sragory jako veteu a jine. to fakt nechapu... :-$

  • Radek
    Radek |

    1. 3. 2016 14:03

    Blbost! Vývar je ok a když je z uzenýho tak neni co řešit.

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    1. 3. 2016 07:58

    Zlatá klasika, která nikdy nezklame...nepoužila jsem vývar, dělám pouze z vody a je to mnoooohem lepší... ;-)

  • PiperW
    PiperW |

    27. 2. 2016 20:50

    výborná, nemám co vytknout

  • Přemysl Otakar
    Přemysl Otakar |

    19. 9. 2014 08:49

    Dochutit Podravkou, či Vegetou to může jen ... Normálně si do vody hoďte hovězí maso s kostí, nebo klidně vepřové maso s kostí, nebo klidně kuřecí skelet. Pak si to hovězí, nebo vepřové dáte s hořčicí, či křenem. Je to vynikající. Hlavně žádná dochucovadla a bujónové kostičky

  • *zion91*
    *zion91* |

    14. 4. 2014 23:44

    vařila jsem česnečku poprvé a byla vynikající...,i přítel si moc pochutnal. rozhodně budeme vařit častěji

  • chantellelionmon
    chantellelionmon |

    5. 5. 2013 11:26

    Určitě vyzkouším, ale s vývarem.

  • KaRa
    KaRa |

    11. 11. 2012 22:37

    mňam

  • Mary
    Mary |

    27. 10. 2011 12:18

    bujon na gulas a taky nebyla k zahození!:) <3

  • Eva
    Eva |

    18. 8. 2011 17:04

    Dala jsem do ní kuřecí bujón a byla super. ;-) Díky, vždycky zapomenu, jak na ni.

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 3. 2011 08:04

    ...s vývarem je určitě lepší ;-) :-)) !