Autor:

Francouzský křehký jablečný koláč

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Jablka
oloupané, na plátky
1 ks
Meruňkový kompot 3 lžička
Vanilkový cukr 1 balíček
Rumové aroma 1/2 lžička
Těsto
Hladká mouka 130 g
Máslo
na kostičky, ale vychlazené
75 g
Cukr 40 g
Studená voda 3 lžíce
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Francouzský křehký jablečný koláč

Postup přípravy:

Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na pomoučněném válu rozválíme těsto na plát a potom plát těsta vložíme do koláčové formy. Těsto vychází na malý koláč o průměru asi 16 cm. Forma se většinou nemusí vymazávat, protože těsto je dost máslové. Na těsto poklademe plátky oloupaného jablka a posypeme vanilkovým cukrem.

Koláč pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou s trochou rumu.

Francouzský křehký jablečný koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
4+
2.33 3 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Francouzský křehký jablečný koláč

Komentáře

  1. Perdixperdix   07.01.2016 | 21:48 | reagovat |

    Koláč je naprosto úžasný!



    PS: nepřečetla jsem dobře hlasování, dala jsem pravý opak toho co jsem chtěla......

  2. Hatsepsut   09.08.2015 | 21:11 | reagovat |

    luxusní, snadný a rychlý zákusek ... akorát hrušky jsem pokapala šťávou z 1 citronu a posypala skořicí ...doporučuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web