Autor:

Kuře v kari omáčce - rychlé

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 4 plátek
Sladká smetana 1 kelímek
Česnek 1/2 ks
Kari 1/2 balíček
Sůl 1 špetka
Paprika 1 ks
Kuře v kari omáčce - rychlé

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Porce kuřete omyjeme a osolíme. Oloupaný česnek nasekáme na malinké kousky. Do zapékací mísy nalijeme smetanu, do ní nasypeme kari koření, lehce papriku (max. kávovou lžičku), přidáme česnek a všechno dobře zamícháme.

Poté do mísy vložíme kuře a pořádně ho oválíme ve směsi. Mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 225 °C. Pečeme cca 45 minut, bez podlévání či kontrolování, prostě to tam necháme :-).

Poté odstraníme alobal, kuře zase okoupeme ve směsi a necháme dojít ještě asi 10 minut. Podáváme s rýží a suchým bílým vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Kuře v kari omáčce - rychlé

Komentáře

  1. Dana   02.02.2005 | 11:01 | reagovat |

    Také máme rádi jídla zapékaná se smetanou. Maso se tím velmi zjemní a získá na lahodnosti (taktéž brambory, pokud se dělají s masem dohromady - viz kotlety na smetaně). Jen u tohoto receptu mi připadá 1/2 sáčku kari koření příliš. Ale zatím jsem nevyzkoušela, tak nemohu posoudit.

  2. Ivana Císařová   02.02.2005 | 9:42 | reagovat |

    Jídla zapékaná se šlehačkou naší rodině velmi chutnají právě kvůli tomu "sraženému výpeku", který ze šlehačky vlastně vznikne - viz. můj recept Kuře na šlehačce. Přestože vypečením šlehačky nevznikne klasická omáčka, ale spíš máslo, neubere to vůbec pokrmům na chuti.

  3. Jana M   01.02.2005 | 23:41 | reagovat |

    Recept mě zaujal,tak jsem ho vyzkoušela.Bohužel výsledkem jsem byla zklamaná,smetana se po 40 min.dušení v troubě vyvařila a ještě srazila.Profesionální kuchař mi poradil,že smetana ani šlehačka se tímto způsobem připravovat nedají.Proto tuto přípravu omáčky nedoporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web