Autor:

Kuře v kari omáčce - rychlé

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 4 plátek
Sladká smetana 1 kelímek
Česnek 1/2 ks
Kari 1/2 balíček
Sůl 1 špetka
Paprika 1 ks
Kuře v kari omáčce - rychlé

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Porce kuřete omyjeme a osolíme. Oloupaný česnek nasekáme na malinké kousky. Do zapékací mísy nalijeme smetanu, do ní nasypeme kari koření, lehce papriku (max. kávovou lžičku), přidáme česnek a všechno dobře zamícháme.

Poté do mísy vložíme kuře a pořádně ho oválíme ve směsi. Mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 225 °C. Pečeme cca 45 minut, bez podlévání či kontrolování, prostě to tam necháme :-).

Poté odstraníme alobal, kuře zase okoupeme ve směsi a necháme dojít ještě asi 10 minut. Podáváme s rýží a suchým bílým vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Kuře v kari omáčce - rychlé

Komentáře

  1. Dana   02.02.2005 | 11:01 | reagovat | závadný

    Také máme rádi jídla zapékaná se smetanou. Maso se tím velmi zjemní a získá na lahodnosti (taktéž brambory, pokud se dělají s masem dohromady - viz kotlety na smetaně). Jen u tohoto receptu mi připadá 1/2 sáčku kari koření příliš. Ale zatím jsem nevyzkoušela, tak nemohu posoudit.

  2. Ivana Císařová   02.02.2005 | 9:42 | reagovat | závadný

    Jídla zapékaná se šlehačkou naší rodině velmi chutnají právě kvůli tomu "sraženému výpeku", který ze šlehačky vlastně vznikne - viz. můj recept Kuře na šlehačce. Přestože vypečením šlehačky nevznikne klasická omáčka, ale spíš máslo, neubere to vůbec pokrmům na chuti.

  3. Jana M   01.02.2005 | 23:41 | reagovat | závadný

    Recept mě zaujal,tak jsem ho vyzkoušela.Bohužel výsledkem jsem byla zklamaná,smetana se po 40 min.dušení v troubě vyvařila a ještě srazila.Profesionální kuchař mi poradil,že smetana ani šlehačka se tímto způsobem připravovat nedají.Proto tuto přípravu omáčky nedoporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web