Autor:

Bílkové suchárky

Střední
Ingredience
Bílek 4 ks
Cukr krystal 100 g
Hladká mouka 100 g
Mandle
neloupané mandle
100 g
Ořechy
mohou být lískové nebo vlašské
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu.

Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě do růžova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Bílkové suchárky

Komentáře

  1. Anna   22.12.2007 | 20:56 | reagovat |

    Znám, dělám, bílky s cukrem jen umíchám, nešlehám, aby těsto bylo těžší. Je to fantastické, nikdy se toho nemohu dochroupat a musím to dělat vždycky, kdykoliv mi zbydou bílky. Mandličkami a oríšky nešetřím, vzdycky tam něco přisypu navíc.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web