Bílkové suchárky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g mandle neloupané mandle
    • ořechy mohou být lískové nebo vlašské

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu.
2
Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě do růžova.
Zařazení: Chuťovky Moučníky

Komentáře k receptu

  • Anna
    Anna |

    22. 12. 2007 20:56

    Znám, dělám, bílky s cukrem jen umíchám, nešlehám, aby těsto bylo těžší. Je to fantastické, nikdy se toho nemohu dochroupat a musím to dělat vždycky, kdykoliv mi zbydou bílky. Mandličkami a oríšky nešetřím, vzdycky tam něco přisypu navíc.