Autor:

Bílkové suchárky

Střední
Ingredience
Bílek 4 ks
Cukr krystal 100 g
Hladká mouka 100 g
Mandle
neloupané mandle
100 g
Ořechy
mohou být lískové nebo vlašské
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu.

Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě do růžova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bílkové suchárky

Komentáře

  1. Anna   22.12.2007 | 20:56 | reagovat | závadný

    Znám, dělám, bílky s cukrem jen umíchám, nešlehám, aby těsto bylo těžší. Je to fantastické, nikdy se toho nemohu dochroupat a musím to dělat vždycky, kdykoliv mi zbydou bílky. Mandličkami a oríšky nešetřím, vzdycky tam něco přisypu navíc.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web