Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      plátek vepřové maso panenka
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 250
      g šunka v celku
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 2
      ks vejce
    • mouka na obalení
    • strouhanka na obalení
    • olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a drceným česnekem v misce, vložte plátky masa a otočte, aby byly pokryty marinádou. Nechte asi 2 hodiny v chladu marinovat.
2
Z masa pak setřete česnek a do každého plátku zabalte delší hranolek šunky. Obalte v mouce, vejci a strouhance a dozlatova usmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Na kuchyňském papíru nechte odsát přebytečný tuk a podávejte.
Zařazení: Maso Vepřové Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    6. 6. 2011 13:00

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    6. 6. 2011 11:50

    Práčky? Není to překlep?