Autor:

Ořechové suchárky

Střední
Ingredience
Bílek
2-3
3 ks
Hladká mouka 60 g
Moučkový cukr 60 g
Lískové oříšky 140 g
Na vymazání hřbetu
Máslo  
Strouhanka  
Ořechové suchárky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mezitím vymažeme srnčí hřbet máslem a vysypeme strouhankou. Poté pomalu vmícháme hladkou mouku s cukrem do ušlehaných bílků. Do vzniklé hmoty vmícháme ořechy a vlijeme do hřbetu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 35-40 min. (na špejli). Necháme vychladnout a krájíme (nejlépe na kráječi) na slabounké plátky (čím slabší, tím lepší) a sušíme na plechu při cca 140 °C, dokud nezačnou lehce hnědnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky Články z

Komentáře k receptu: Ořechové suchárky

Komentáře

  1. Katka   04.12.2012 | 13:20 | reagovat |

    Pečeme každý rok jsou vynikající ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web