Ořechové suchárky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek 2-3
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g moučkový cukr
    • 140
      g lískové oříšky
  • Na vymazání hřbetu
    • máslo
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mezitím vymažeme srnčí hřbet máslem a vysypeme strouhankou. Poté pomalu vmícháme hladkou mouku s cukrem do ušlehaných bílků. Do vzniklé hmoty vmícháme ořechy a vlijeme do hřbetu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 35-40 min. (na špejli). Necháme vychladnout a krájíme (nejlépe na kráječi) na slabounké plátky (čím slabší, tím lepší) a sušíme na plechu při cca 140 °C, dokud nezačnou lehce hnědnout.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    4. 12. 2012 13:20

    Pečeme každý rok jsou vynikající ;-)