Bílkový chlebíček

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 54
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g moučkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • 70
      g máslo
    • 8
      ks bílek
    • kandované ovoce
    • čokoláda
    • mandle
    • čokoládová poleva
    • oříšky 3-4 dl - sekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících mouku a prochladlé rozehřáté máslo a lehce promícháváme. Nakonec do těsta zabalujeme sekané ovoce, oříšky, mandle, čokoládu apod.
2
Pečeme zvolna v chlebíčkové formě vymazané tukem a vysypané strouhanou houskou. Po upečení vyklopíme, necháme prochladnout, polijeme čokoládovou polevou a sypeme oříšky.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    28. 4. 2014 13:23

    Výborný chlebíček! Dala jsem tam studentskou pečeť pomeranč v hořké čokoládě a oříšky, skvělý. Perfektně jsem zužitkovala bílky, které zbyly z přípravy vaječného koňaku.

  • Verča
    Verča |

    19. 4. 2014 23:04

    Vynikající recept, dělala jsem podle něj velikonočního beránka a moc jsme si pošmákli :)!!

  • kokosoň
    kokosoň |

    23. 11. 2013 12:40

    čím starší tím lepší :-P

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    8. 4. 2013 08:33

    Dala jsem méně cukru, chlebíček byl výborný, dávám 1.

  • viki
    viki |

    22. 12. 2011 17:55

    A na kolik troubu? ja ji dala na 150 a delala hodinu a pak zvysila na 170 a pekla tak 20 min ale klidne by jeste snesl :(

  • Gajra
    Gajra |

    18. 10. 2011 12:06

    Dnes jdu na to :-[ !

  • profi_labuznik
    profi_labuznik |

    6. 2. 2011 18:17

    Slast na jazycku

  • Eva1
    Eva1 |

    27. 10. 2010 10:50

    Velmi vděčný recept, chlebíček si bereme s sebou dokonce i na dovolenou, aby bylo co ke kávě.Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 16:56

    1*-už jsem dělal i jako dort :-))

  • recepty 73
    recepty 73 |

    28. 12. 2009 14:16

    Posílám velkou jedničku a hlásím,že lepší chlebíček jsme nejedli!Děvčata dík za tip!Jiří

  • recepty 73
    recepty 73 |

    10. 12. 2009 10:23

    Tak tohle určitě vyzkouším!Jiří

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    18. 9. 2009 10:34

    vynikající , dělala jsem z 1,5 dávky do bábovkové formy ,superlikvidátor bílků , jdu kouknout ještě na to bezé !!

  • Eva Švířová
    Eva Švířová |

    16. 1. 2009 21:30

    ahoj děvčata, je výborný. Doporučuji z bílků vyzkoušet beze roládu, kterou jsem zadala do moučníků. Je vynikající, bílky mám pořád v lednici, a tak bezé roláda u nás bývá často a je to řekla bych luxusní zákusek. :-)

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    2. 1. 2009 12:40

    O vánocích jsem ze zbylých bílků také vyzkoušela,je opravdu výborný,dávám také 1.

  • Magdalena Hergetová
    Magdalena Hergetová |

    14. 4. 2008 12:16

    Chlebíček jsem dělala o víkendu. Byl vynikající. Vždycky mi ořechy a ovoce spadnou ke dnu, ale tady byli krásně všude po celém korpusu. Dám 1.

  • Gábina H
    Gábina H |

    7. 4. 2008 12:00

    Renato, lehce vmíchat, aby se neporušila nadýchanost od toho sněhu

  • renata horackova
    renata horackova |

    6. 4. 2008 13:51

    jak zabalujeme , to jsem nepochopila! jako vmícháme?

  • Marky Smolková
    Marky Smolková |

    20. 3. 2008 14:14

    Osvědčená klasika, prostě výborný

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    24. 11. 2007 18:54

    Dávám za 1!! Musím se přiklonit ke všem komentářům. Tento "žrout" zbylých bílků po upečeném vánočním cukroví je vynikající. Nikdy jsem nevěděla kam s bílky, kromě kokosových pusinek. Přesně stejný ho peču již asi 20 let.

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    5. 6. 2007 16:00

    Před chvílí jsem udělala a už ochutnala 3 (ještě teplé) kousky. Je to moc dobré, měla jsem jen 4 bílky, tak to bylo poloviční a dala jsem to do té menší oblé formy. Už jsem nedávala polevu, protože to nemá cenu, tak snad příště až to bude větší. Nakrájela jsem sušené ovoce a kousky čokolády. Jestli vydrží měkký asi nezjistíme, ale to je dobře. Radši rychle sníst, než by nechutnal

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    11. 2. 2007 12:29

    Máte pravdu,Lubo,pekla jsem ve formě na srnčí hřbet,příště budu chytřejší.Zdravím Vás.

  • Luba
    Luba |

    10. 2. 2007 23:30

    Zdeňko záleží na velikosti formy už to mám vyzkoušené. Do té hranaté takové té rakvovité je těsta akorát, protože je delší a hlubší, do té klasické zvrchu oblé vypouklé je těsta moc, tak ho dávám ještě do jedné formy na miniaturní bábovku nebo je to taková větší plechová formička na pudink, ve které se dá péct

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    9. 2. 2007 17:28

    Včera jsem chlebíček upekla a všem moc chutnal.Akorát těsta bylo do chlebíčkové formy dost hodně,trochu mi vyteklo.Ale výsledek byl výborný,dávám za 1.

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    8. 2. 2007 14:41

    Tak jsem našel chybu v mojí registraci.Asi jsem na něco máčkl.Ale to není důvodem mého komentáře.TENTO RECEPT JE BEZVA A JÁ MU DÁVÁM TAKÉ 1 ať ho napsal kdo chtěl.

  • DanaH
    DanaH |

    8. 2. 2007 11:22

    Dávám za 1!Jak rychle bylo upečeno, tak rychle chlebíček zmizel. Dovnitř jsem jen nastrouhala čokoládu a dala trošku kokosu, pak jsem to ozdobila mandlovými lupínky.

  • Vencová
    Vencová |

    13. 12. 2006 19:12

    Mirko G, budu velmi ráda, když k receptu zašlete fotku. Děkuji

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    13. 12. 2006 18:11

    Tak som ho v noci upiekla,je naozaj nielen pekný, ale hlavne výborný. Urobila som nielen preto, aby som využila nahromadené bielka, ale preto, aby som zachránila vianočné koláčiky pred predčasným zjedením manželom :-)) Ak by pani Vencová dovolila, tak by som k nemu poslala aj fotku.

  • SV
    SV |

    9. 12. 2006 18:16

    Raz dva udělaný, raz dva snědený.Jasná jednička.

  • Fleur
    Fleur |

    5. 12. 2005 22:20

    Díky za tento recept, krásně jsem zpracovala všechny bílky z pečení, ale neuložila jsem ho a je už snědený, ale alespoň mi nebrali cukroví, které jsem napekla. Tento moučník fakt doporučuji

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    27. 11. 2005 12:20

    Výborné, vřele doporučuji. Už douho jsem hledala nějaký dobrý recept na zpracování zbylých bílků. Paní Vencová děkuji za další dobrý recept.

  • Alina
    Alina |

    22. 6. 2005 19:19

    Fakt výborný a vláčný, dloouho vydrží

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    22. 6. 2005 14:25

    Dělávám podobný, ovšem lacinější, moučník. Uvedla jsem ho pod názvem suchárek.

  • margita
    margita |

    22. 6. 2005 13:17

    Je to výborný múčnik. Namiesto lámanej čokolády je možné dať čokoládovú ryžu, je to výborné a zaujímavé. Tiež by som doplnila formu pečenia. Dať do húrúcej rúry a po chvíľke prepnúť na 160°C. Piecť asi 45 minút.

  • Luba
    Luba |

    24. 5. 2005 22:08

    Také ho mám moc ráda, je vláčný a dlouho vydrží. Zmrazovat jde dobře to už mám vyzkoušeno

  • Ivana Jagošová
    Ivana Jagošová |

    24. 5. 2005 13:38

    Fantazie! Vyzkoušela jsem to i z poloviční dávky a jde to, když člověk použije menší formu.Myslela jsem si, že to bude moc sladké a není.aaje to akorát.Když jsem to pekla podruhé (z celé dávk¨y, zapomněla jsem tam dát celou dávku mouky a upeklo se to naprosto bez chyby.Bylo to asi o 20%méně mouky.Peču v mikrovlnce tzn.horký vzduch+mikrovlny.Výborné!Asi pojedu do Makra a koupím tam sklenici bílků a napeču si několik chlebíčků do mražáku!

  • Luba
    Luba |

    29. 3. 2005 18:41

    Taky jsem dělala beránka, moc dobrý, krásně držel tvar

  • as
    as |

    29. 3. 2005 09:16

    Dělala jsem z tohoto těsta beránka a musím říci, že ještě teď se oblizuji...

  • Martin K.
    Martin K. |

    25. 2. 2005 21:17

    Je fajn, že to tu je. Tenhle recept jsem hledal dlouho. Zítra si to uděláme a jestli si vzpomenu, tak vám pak napíšu, jaké to bylo.

  • HANKA
    HANKA |

    2. 1. 2005 07:05

    Můžu potvrdit opravdu dobrý moučník.

  • Vlasta Vencová
    Vlasta Vencová |

    4. 11. 2004 18:49

    Chlebíček dělám pravidelně na Vánoce. Po upečení nechte úplně vychladit, palk polijte polevou, nechte zaschnout, zabalte do alobalu, uchovávejte v chladné místnosti a postupně krájejte a vždy zabalte do alobalu

  • Vecková
    Vecková |

    2. 11. 2004 19:04

    Mám dotaz - dá se tenhle chlebíček dělat na Vánoce ze zbylých bílků z cukroví. Vydrží čerstvý přes Vánoce nebo ztvrdne. Poradí mi autorka nebo někdo, kdo má s chlebíčken zkušenosti??

  • Alice
    Alice |

    19. 10. 2004 19:30

    Skvělé, budu dělat na vánoční stůl

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2004 20:29

    Vím, že na to teď není ta správná doba, ale chtěla jsem se již dávno podělit o to, že z tohoto těsta dělám velikonočního beránka, krásně nabyde, dobře se vyklápí. Pak ho potřu čokoládovou polevou a posypu kokosem, nabo místo čokoládové polevy použiji bílou čokoládovou polevu z pytlíku, rozvrásním ji vidličkou a je to jako beránčí srst

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    11. 10. 2004 19:05

    Můj oblíbený recept, rodina se vždy stará zda již jsem ušetřila nějaké bílky

  • Alis
    Alis |

    5. 10. 2004 20:51

    Moc dobré, dlouho vydrží vláčné, když se poleje polevou. Dělám do formy bábovky

  • Luba
    Luba |

    25. 8. 2004 23:31

    S pečením nemám valné zkušenosti, ale tento chlebíček se mi povedl hned napoprvé a rodina si ho moc oblíbila, místo kandovaného ovoce někdy dávám nasekané předem namočené sušené ovoce, které je méně sladké

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2004 17:49

    Výborné, v alobalu zabalený vydrží i 14 dní vláčný a dobrý.

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    23. 6. 2004 20:30

    Z těsta jsem pekla bábovku, výborná, navrch čokoládová poleva a zdobila jsem kokosovou moučkou a celými mandlemi