Autor:

Rýžový srnčí hřbet

Střední
Ingredience
Mléko 1 l
Zlatý klas 1 balíček
Cukr krystal 200 g
Rýže 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Kompot
meruňkový, třešňový nebo jakékoliv měkčí ovoce
350 g
Rýžový srnčí hřbet

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme.

Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom „srnčí hřbet“ vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Rýžový srnčí hřbet

Komentáře

  1. Monika T   17.07.2009 | 10:41 | reagovat | závadný

    Použila som marhule a nechala dobre vychladiť, je to veľmi osviežujúci dezert v týchto teplých dňoch, akurát som málinko ubrala cukru, inak hodnotím za 1.

  2. Tereza J.   08.12.2008 | 12:21 | reagovat | závadný

    Vilmuš, Zlatý klas je krémový prášok na báze škrobu, ktorý sa používa v rôznej hustote : riedky ( na 1/2 l mlieka 20 g ) na krém na dukátové buchtičky a pod. , hustý ( na 1/2 l mlieka 40 g ) ako doplnok do krémov. Má síce jemne vanilkovú príchuť, ale tá chuž je iná ako u vanilkového pudingu. Netečie ako puding, je pevný, krásne sa dá rezaž na zákuskoch. V ˇˇCechách dostať krémový prášek, je to niečo podobné, dá sa povedať, že skoro to isté. Pozrite fotogalériu, svojho času som tam vložila foto.

  3. Tereza J.   08.12.2008 | 12:16 | reagovat | závadný

    Andrejka, Zlatý klas v Čechách asi nedostanete. Ale dostanete to isté pod názvom Krémový prášek. Ak nie, tak do receptu použite na 1/2 l mlieka buď 2 vanilkové pudingy alebo 1 vanilkový puding + 2 lyžice solamylu. Musí to byť pevné, aby to netieklo.

  4. Andrea Rubešová   07.12.2008 | 21:46 | reagovat | závadný

    hledala jsem v Tesku tedka zlatý klas a našla jsem tam nějakou hrubou mouku to je ten prášok na prípravu krémov?

  5. Vilemina Vilhelmová   07.12.2008 | 21:38 | reagovat | závadný

    co je zlatý klas?

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web