Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10x
1
5 10 Kaldoun 5 1
Autor:

Kaldoun

Střední
Ingredience
Drůbky
husí, kachní nebo králičí
 
Drůbeží maso
(kousky, mohou být i kosti)
 
Kořenová zelenina
(mrkev, petržel, celer)
 
Petržel  
Cibule  
Majoránka  
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  
Polévkové koření  
Jíška
Sádlo  
Hrubá mouka  
Zavářka
Játrové knedlíčky  
Flíčky  
Kaldoun

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.

Uvařenou polévku scedíme (maso ani zeleninu nevyhazujeme). Do vývaru vložíme jíšku, po zavaření játrové knedlíčky a naposledy fleky (doma dělané nemají chybu).

Poté, co se polévka přestane vařit, ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.

Odložené maso nakrájíme na kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Vložíme do polévky při podávání.

Kdo nemá rád v polévce maso nebo zeleninu dávat si nemusí. Polévka je výborná i druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Kaldoun

Komentáře

  1. Mila Tischer   15.05.2012 | 17:57 | reagovat | závadný

    Tuhle polivku mi kdysi udelala kamoska. Strasne mi chutnala, dala mi recept, dodnes jsem ji za tenhle recept vdecna, protoze tuhle polivku mame strasne radi, varime jen z kachnich nebo husich drubku i s muskatovym oriskem, ten tomu dava opravdu nenahraditelny smrnc. Touhle polivkou jsem si i ziskala nemeckou tchyni, ktera i kdyz vyborne vari a zna rakouskou a bavorskou kuchyni, tuhle polivku neznala, a taky ji strasne chutnala, takze ted tvrdi, ze ceska kuchyne je jedinecna!

  2. Habka   21.10.2010 | 18:04 | reagovat | závadný

    Je to dobrota.

  3. recepty73   17.10.2010 | 16:43 | reagovat | závadný

    1*

  4. Handula Lehovcová   07.05.2010 | 17:02 | reagovat | závadný

    Jde to z jakékoli drůbeže, vaří se skelety, maso, kdo má rád tučnější dává maso i s kůží. Česnek a majoránka polévce dávají specifickou chuť, polévkové koření zase není tak nutné. Je to výborná polévka a chutná nejlépe druhý den, ale to užjí moc nezbude.

  5. Pája S   09.04.2010 | 20:01 | reagovat | závadný

    Dani,jasně že šlo.Použij jakýkoli vývar a drůbky.Podle toho se změní chuť polévky.Já dělávám kaldon,jak říkáme u nás ,bez česneku a majoránky,zato dávám muškátový květ (opatrně)a pepř a sůl.Změna chuti podle duhu drůbků je znát,ale je skvělá vždy.Pokud dáváš ochucovadla jako je masox a magi ,tak ta chuť není až tolik zásadní.Je pořád stejná.Raději dej libeček.;-)

    1. michal m.   08.09.2012 | 19:01 | reagovat | závadný

      ano, výborná polevka,čas od času ji vařim v restauraci kde pracuji a zakazníci vracejí vylízané talíře,ja jen zeleninu nestruham,ale mixuji,všem přeji dobrou chut.
      <:-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak v létě pečovat o plavky: Neždímejte je a nesušte na slunci! Jak v létě pečovat o plavky: Neždímejte je a nesušte na slunci!
Dakota Johnson odhalila víc, než chtěla! Jak probíhá natáčení druhého dílu 50 odstínů? Dakota Johnson odhalila víc, než chtěla! Jak probíhá natáčení druhého dílu 50 odstínů?
10 důvodů, proč vás to při sexu bolí 10 důvodů, proč vás to při sexu bolí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web