Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
1 1 5
Autor:

Kaldoun

Středně obtížné
Ingredience
Drůbky
husí, kachní nebo králičí
 
Drůbeží maso
(kousky, mohou být i kosti)
 
Kořenová zelenina
(mrkev, petržel, celer)
 
Petržel  
Cibule  
Majoránka  
Česnek  
Sůl  
Pepř  
Polévkové koření  
Jíška
Sádlo  
Hrubá mouka  
Zavářka
Játrové knedlíčky  
Flíčky  
Kaldoun

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.

Uvařenou polévku scedíme (maso ani zeleninu nevyhazujeme). Do vývaru vložíme jíšku, po zavaření játrové knedlíčky a naposledy fleky (doma dělané nemají chybu).

Poté, co se polévka přestane vařit, ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.

Odložené maso nakrájíme na kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Vložíme do polévky při podávání.

Kdo nemá rád v polévce maso nebo zeleninu dávat si nemusí. Polévka je výborná i druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Kaldoun

Komentáře

  1. Mila Tischer   15.05.2012 | 17:57 | reagovat | závadný

    Tuhle polivku mi kdysi udelala kamoska. Strasne mi chutnala, dala mi recept, dodnes jsem ji za tenhle recept vdecna, protoze tuhle polivku mame strasne radi, varime jen z kachnich nebo husich drubku i s muskatovym oriskem, ten tomu dava opravdu nenahraditelny smrnc. Touhle polivkou jsem si i ziskala nemeckou tchyni, ktera i kdyz vyborne vari a zna rakouskou a bavorskou kuchyni, tuhle polivku neznala, a taky ji strasne chutnala, takze ted tvrdi, ze ceska kuchyne je jedinecna!

  2. Habka   21.10.2010 | 18:04 | reagovat | závadný

    Je to dobrota.

  3. recepty73   17.10.2010 | 16:43 | reagovat | závadný

    1*

  4. Handula Lehovcová   07.05.2010 | 17:02 | reagovat | závadný

    Jde to z jakékoli drůbeže, vaří se skelety, maso, kdo má rád tučnější dává maso i s kůží. Česnek a majoránka polévce dávají specifickou chuť, polévkové koření zase není tak nutné. Je to výborná polévka a chutná nejlépe druhý den, ale to užjí moc nezbude.

  5. Pája S   09.04.2010 | 20:01 | reagovat | závadný

    Dani,jasně že šlo.Použij jakýkoli vývar a drůbky.Podle toho se změní chuť polévky.Já dělávám kaldon,jak říkáme u nás ,bez česneku a majoránky,zato dávám muškátový květ (opatrně)a pepř a sůl.Změna chuti podle duhu drůbků je znát,ale je skvělá vždy.Pokud dáváš ochucovadla jako je masox a magi ,tak ta chuť není až tolik zásadní.Je pořád stejná.Raději dej libeček.;-)

    1. michal m.   08.09.2012 | 19:01 | reagovat | závadný

      ano, výborná polevka,čas od času ji vařim v restauraci kde pracuji a zakazníci vracejí vylízané talíře,ja jen zeleninu nestruham,ale mixuji,všem přeji dobrou chut.
      <:-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X