Autor:

Tmavý čokoládový koláč

15 minut PT0H15M
Ingredience
Hořká čokoláda
(70 %), nalámané na kostky
400 g
Olej 2 lžíce
Cukr krupice 200 g
Vejce
žloutky a bílky zvlášť
4 ks
Máslo
rozpuštěné
200 g
Moučkový cukr
na poprašení
 
Tuk  
Tmavý čokoládový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Tmavý čokoládový koláč

Komentáře

  1. Denisa   24.07.2014 | 8:04 | reagovat |

    Bez mouky? A to se fakt upeče?? :-S

  2. LIBUŠE   17.02.2014 | 13:42 | reagovat |

    Dobrý den, pekla jsem tento koláč, ale nechtěl se mi dopéct. Vevnitř byl pořád málo, pekla jsem ho skoro 2hodiny. Byl pořád ávyfouklý, ale ke konci mi klesnul... Nevíte by to mohlo být? A opravdu stačí péct jen 40min při 150°C???

  3. terezaS   25.04.2012 | 15:10 | reagovat |

    Minule jsme jsme ho jedli ještě asi 5 dní po upečení a takto uleželý byl opravdu neskutečně vynikající!

  4. pajušqa   19.12.2010 | 12:51 | reagovat |

    ;-) je to určitě vynikající du to zkusit :!mnam:!

  5. kytii   15.12.2010 | 19:58 | reagovat |

    já teda myslím, že to vypadá božsky :) jdu do toho

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web