Autor:

Selské halušky špenátové

Střední
Halušky
Brambory
na jemno nastrouhané
 
Vejce
Polohrubá mouka  
Špenát
NE protlak
 
Sůl  
Olej  
Omáčka
Omáčka
sýrová - třeba od Apetita
 
K posypání
Šunka  
Slanina  
Pažitka  
Selské halušky špenátové

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové teplotě. Nepoužíváme protlak, ale špenát, který je listový, mě se osvědčil od firmy Ardo, prodávají v Kauflandu a je porcovaný. Do jídla stačí asi tak půlka sáčku.

Zahustíme polohrubou moukou, aby se těsto dalo protlačit haluškovým cedníkem.

Zaváříme do vařící, osolené vody a po vyplavání na povrch vaříme cca 8 min., dáváme pozor na rozvaření. Po scezení promícháme s kapkou oleje, aby se halušky neslepily. V pánvi osmažíme slaninku a šunku do křupava. Hotovou sýrovou omáčku ohřejeme.

Servírujeme: halušky, na vrch opečená slaninka a šunka, polejeme sýrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Selské halušky špenátové

Komentáře

  1. Bramberka   24.02.2011 | 15:30 | reagovat |

    Nemám cedník na halušky, tak jsem vykrajovala lžičkou, omáčku jsem si udělala svojí, dobré to bylo :-) :-)

  2. Simča Sládková   27.06.2009 | 15:29 | reagovat |

    To je něco naprosto fantastického.... měli jsme dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima. Výborný, chutný a sytý oběd bez valkých finanačních nároků. Dávám za jedna, škoda, že nemohu hlasovat vícekrát :-). S.

  3. Petra Plevová   16.10.2007 | 10:44 | reagovat |

    Děkuji za radu.Vyzkouším a pak dám vědět,jak jsem byla úspěšná.

  4. ice   15.10.2007 | 19:19 | reagovat |

    pro Petru:zkuste asi tak 6 velkých brambor..do těsta můžete přidat i na zahustění Solamyl neboMaizenu..cca 1 pol.lžíci..než začnete zavářet celé množství těsta,zkuste na zkoušku zavařit jednu halušku,pokud se ve vodě rozvaří,přidejte mouku..snad se Vám povedou:)hodně úspěchů..

  5. Petra Plevová   15.10.2007 | 10:38 | reagovat |

    Prosím,z jakého množství brambor to je? S haluškami nemám zkušenosti,jednou jsem je zkusila a těsto se mi ve vodě úplně rozvařilo.Poraďte.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web