Selská směs

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule větší
    • 150
      g točený salám
    • 150
      g uzené maso plecko
    • 1
      ks zelená paprika
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks mrkev větší
    • 200
      ml smetana
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka provensálské bylinky
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička gyros koření
    • 1
      kostka masox silný, Knorr
    • 150
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu a všechno koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody. Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme ještě chvilku povařit. Na talíři posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
2
Jako příloha se hodí rýže, hranolky, krokety atd.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna
    Anna |

    9. 4. 2016 22:57

    Uz som videla stovky receptov od samoukov, ale tento prekoná úplne vsetky! Kombinovat údené mäso, salámu, curry, mrkvu, smotanu, gyros, Nivu atd. - tak to je skutocne zlocin!

  • Jitka
    Jitka |

    12. 2. 2013 12:39

    Každému chutná asi něco jinýho, ale mě z toho vyšla pořádná patlanice všeho možnýho jen jídlo se tomu fakt nedá řikat.

  • Mony
    Mony |

    10. 2. 2013 16:02

    tohle by uvařil snad jen pejsek s kočičkou a já blbá se nechala nachytat :-$

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 12:44

    Velmi dobré, vynechala jsem mrkev, dala trochu víc žampionů a papriky a nivu už do omáčky, ne až na talíř a moc nám chutnalo. :-)

  • Martin Gersdorf
    Martin Gersdorf |

    26. 8. 2007 13:34

    Opravdu velmi chutné a ta niva opravdu dobrota. Já jsem vůbec nesolil, bujón, niva i uzené již slané jsou a bez soli to bylo akorát.