Pestrá selská pánev

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 0,5
      ks paprika - žlutá
    • 3
      ks naťové cibulky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      sklenice nakládané okurky
    • 1
      špetka petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi bez tuku ji dokřupava vypečeme. Vyjmeme a na chvíli dáme stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejeme olej. Při střední teplotě a za občasného obracení opékáme brambory 12-15 minut dozlatova. Mezitím očistíme a opáchneme papriky a naťové cibulky. Papriky nakrájíme na proužky a cibule na kolečka. Asi 5 minut před dopečením brambor přidáme do pánve zeleninu a spolu orestujeme. V mléce rozkvedláme vejce. Osolíme a opeříme. Vaječnou směs vlijeme opatrně do pánve a necháme srazit. Omeletu po krajích uvolníme a překlopíme. Selskou pochoutku podáváme ozdobenou malými okurčičkami a snítkou petrželky.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Radka Novotna
    Radka Novotna |

    15. 7. 2011 00:26

    Par dalsich typu na vareni a pripravu omelet jsem nasla tady http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-omeleta-a-michana-vejce/

  • Tereza T
    Tereza T |

    1. 2. 2011 13:09

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    31. 1. 2011 22:16

    Hlavní ingrediencí jsou brambory :-P

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    24. 7. 2009 13:14

    Dělala jsem včera na večeři a musím říct, že to bylo velice dobré a rychlé.