Autor:

Pestrý zeleninový kotlík

Střední
Ingredience
Cibule 300 g
Česnek 1 stroužek
Paprika - žlutá 1 ks
Červená paprika 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Cuketa 250 g
Lilek
(Malé)
2 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Tymián 1 svazek
Petrželka 1 svazek
Rajčata 800 g
Vývar 125 ml
Cayenský pepř 1 špetka
Sůl 1 špetka
Cukr 1 špetka
Pestrý zeleninový kotlík

Postup přípravy:

Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme papriky s lilkem a dusíme zhruba 5 minut. Opereme bylinky, lehce je osušíme a drobně nasekáme. Do pánve nasypeme cukety, oloupaná rajčata, zalijeme vývarem a přisypeme tymián. Zeleninovou směs dochutíme pepřem, solí a cukrem. Dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec přisypeme petrželku a podle chuti i jemně nastrouhaný parmezán. Podáváme s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.2 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Pestrý zeleninový kotlík

Komentáře

  1. Klára 11   10.07.2015 | 9:58 | reagovat | závadný

    Dělám též bez vývaru,bylinky přidávám podle toho,co mi zrovna roste v květináči. Jen zeleninu nedělám na pánvi,ale pečeu v troubě ve velkém pekáči. Podávám společně s jáhly nebo kuskusem,kdy udělám takové hnízdečko,do kterého pečenou zeleninu vložím. Talíř obložím další syrovou zeleninou. :-)

  2. meg   06.01.2014 | 17:28 | reagovat | závadný

    Ráda si dělám něco obdobného, stejná zelenina, jen místo rostlinného oleje používám olivový a cibuli používám červenou, nepřidávám ani česnek, ani vývar (zelenina sama o sobě pustí hodně šťávy), ani tymián, jen petrželku, ale to záleží na chuti :) Ráda jím tuto směs samotnou bez pečiva, ale skvěle by se hodila i jako příloha. A ano, jak SonaH píše, je třeba velká pánev. Je to ale delikateska a na léto vynikající lehká večeře.

  3. SonaH   05.01.2013 | 17:17 | reagovat | závadný

    Pro dva stačí poloviční ingredience, málem se mi to nevešlo na pánev. Moc nám chutnalo! Na grilovací pánvi jsem udělala kuřecí maso k tomu, ale bylo by skvělé i jen s bagetou.

  4. MartikK   10.02.2011 | 18:51 | reagovat | závadný

    Výborné. Recept jsem musela trošku upravit, protože jsem neměla všechny suroviny (neměla jsem lilek a místo čerstvých bylinek jsem dala koření, místo petrželky navíc sušenou bazalku). I tak to bylo vynikající. Určitě vyzkouším jako přílohu ke grilovanému masu místo již tradičního zeleninového těstovinového salátu.

  5. Irena Karlíková   23.11.2008 | 20:52 | reagovat | závadný

    hmm, vypadá to skvěle. určitě brzy vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web