Pestrý zeleninový kotlík

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 250
      g cuketa
    • 2
      ks lilek (Malé)
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      svazek petrželka
    • 800
      g rajčata
    • 125
      ml vývar
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme papriky s lilkem a dusíme zhruba 5 minut. Opereme bylinky, lehce je osušíme a drobně nasekáme. Do pánve nasypeme cukety, oloupaná rajčata, zalijeme vývarem a přisypeme tymián. Zeleninovou směs dochutíme pepřem, solí a cukrem. Dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec přisypeme petrželku a podle chuti i jemně nastrouhaný parmezán. Podáváme s bílým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klára 11
    Klára 11 |

    10. 7. 2015 09:58

    Dělám též bez vývaru,bylinky přidávám podle toho,co mi zrovna roste v květináči. Jen zeleninu nedělám na pánvi,ale pečeu v troubě ve velkém pekáči. Podávám společně s jáhly nebo kuskusem,kdy udělám takové hnízdečko,do kterého pečenou zeleninu vložím. Talíř obložím další syrovou zeleninou. :-)

  • meg
    meg |

    6. 1. 2014 17:28

    Ráda si dělám něco obdobného, stejná zelenina, jen místo rostlinného oleje používám olivový a cibuli používám červenou, nepřidávám ani česnek, ani vývar (zelenina sama o sobě pustí hodně šťávy), ani tymián, jen petrželku, ale to záleží na chuti :) Ráda jím tuto směs samotnou bez pečiva, ale skvěle by se hodila i jako příloha. A ano, jak SonaH píše, je třeba velká pánev. Je to ale delikateska a na léto vynikající lehká večeře.

  • SonaH
    SonaH |

    5. 1. 2013 17:17

    Pro dva stačí poloviční ingredience, málem se mi to nevešlo na pánev. Moc nám chutnalo! Na grilovací pánvi jsem udělala kuřecí maso k tomu, ale bylo by skvělé i jen s bagetou.

  • MartikK
    MartikK |

    10. 2. 2011 18:51

    Výborné. Recept jsem musela trošku upravit, protože jsem neměla všechny suroviny (neměla jsem lilek a místo čerstvých bylinek jsem dala koření, místo petrželky navíc sušenou bazalku). I tak to bylo vynikající. Určitě vyzkouším jako přílohu ke grilovanému masu místo již tradičního zeleninového těstovinového salátu.

  • Irena Karlíková
    Irena Karlíková |

    23. 11. 2008 20:52

    hmm, vypadá to skvěle. určitě brzy vyzkouším.