Autor:

Pestrý zeleninový kotlík

Střední
Ingredience
Cibule 300 g
Česnek 1 stroužek
Paprika - žlutá 1 ks
Červená paprika 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Cuketa 250 g
Lilek
(Malé)
2 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Tymián 1 svazek
Petrželka 1 svazek
Rajčata 800 g
Vývar 125 ml
Cayenský pepř 1 špetka
Sůl 1 špetka
Cukr 1 špetka
Pestrý zeleninový kotlík

Postup přípravy:

Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme papriky s lilkem a dusíme zhruba 5 minut. Opereme bylinky, lehce je osušíme a drobně nasekáme. Do pánve nasypeme cukety, oloupaná rajčata, zalijeme vývarem a přisypeme tymián. Zeleninovou směs dochutíme pepřem, solí a cukrem. Dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec přisypeme petrželku a podle chuti i jemně nastrouhaný parmezán. Podáváme s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.5 12 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Pestrý zeleninový kotlík

Komentáře

  1. Klára 11   10.07.2015 | 9:58 | reagovat |

    Dělám též bez vývaru,bylinky přidávám podle toho,co mi zrovna roste v květináči. Jen zeleninu nedělám na pánvi,ale pečeu v troubě ve velkém pekáči. Podávám společně s jáhly nebo kuskusem,kdy udělám takové hnízdečko,do kterého pečenou zeleninu vložím. Talíř obložím další syrovou zeleninou. :-)

  2. meg   06.01.2014 | 17:28 | reagovat |

    Ráda si dělám něco obdobného, stejná zelenina, jen místo rostlinného oleje používám olivový a cibuli používám červenou, nepřidávám ani česnek, ani vývar (zelenina sama o sobě pustí hodně šťávy), ani tymián, jen petrželku, ale to záleží na chuti :) Ráda jím tuto směs samotnou bez pečiva, ale skvěle by se hodila i jako příloha. A ano, jak SonaH píše, je třeba velká pánev. Je to ale delikateska a na léto vynikající lehká večeře.

  3. SonaH   05.01.2013 | 17:17 | reagovat |

    Pro dva stačí poloviční ingredience, málem se mi to nevešlo na pánev. Moc nám chutnalo! Na grilovací pánvi jsem udělala kuřecí maso k tomu, ale bylo by skvělé i jen s bagetou.

  4. MartikK   10.02.2011 | 18:51 | reagovat |

    Výborné. Recept jsem musela trošku upravit, protože jsem neměla všechny suroviny (neměla jsem lilek a místo čerstvých bylinek jsem dala koření, místo petrželky navíc sušenou bazalku). I tak to bylo vynikající. Určitě vyzkouším jako přílohu ke grilovanému masu místo již tradičního zeleninového těstovinového salátu.

  5. Irena Karlíková   23.11.2008 | 20:52 | reagovat |

    hmm, vypadá to skvěle. určitě brzy vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web