Smažený vepřový řízek se sýrem

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Bin Ládin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • 100
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme jako roládu. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Před podáváním nakrájíme na kolečka.
2
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo hranolky.
3
Místo krkovice můžeme použít kýtu, pečeni nebo kuřecí maso.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzka
    Zuzka |

    7. 2. 2012 10:03

    Udělala jsem podle Simči i s tou hořčicí a česnekem, osmahla a dala dopéct do trouby. Nemá chybu, vynikající, šťavnaté...Klidně by se dal použít plátek sýra, aby strouhaný nevypadával při obalování. Určitě si recept zaslouží 1.

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 1. 2012 14:51

    Výborná úprava krkovice, já ještě plátky potřela lehce hořčicí, ve které jsem rozmíchala stroužek česneku... A pak už podle receptu. Problém jsem měla jen s tím, že když jsem si myslela, že už je jídlo hotové a rozkrojila první roládku, bylo maso uvnitř nehotové a musel jsem ještě hodnou chvíli smažit. Na fotce je asi znát, že má povrch tmavší barvu, než by mělo být. Příště asi osmažím jen zlehka a dám na plech do trouby (za občasného otočení) propékat... Chuťově jedna s hvězdičkou....