Bylinkový řízek

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 4
      stroužek česnek
    • kopr čerstvý, pár snítek
    • sůl a pepř
    • máslo - kousek
    • ingredience na trojobal : hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení
    • citronová kůra není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance, smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
2
*Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
3
*Můžeme použít také bylinky: petrželka, pažitka, estragon...
4
***Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká ,,kyjevské,, a použít můžeme i krůtí prsa.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    26. 3. 2016 20:56

    Recept na takhle dobré řízky se hned tak nenajde a já můžu po vyzkoušení jen potvrdit, že jsou opravdu skvělý <3

  • Andrea
    Andrea |

    14. 5. 2015 14:28

    V puse se řízky jenom rozplývaly a chuť ta byla skvělá. Vykládala jsem bazalku s máslem a česnekem. Doporučuji.

  • Zuzka Fojtová
    Zuzka Fojtová |

    6. 5. 2014 17:00

    Fenomenální!!!!

  • Renata Malá
    Renata Malá |

    26. 8. 2013 10:32

    Doporučuji zkusit! <:-) Super řízky, byly jemné s jemnou chutí bylinek. Udělala jsem totiž i s libečkem a bazalkou, které mám v truhlíku a přidáváme si je i na obyčejný chleba s máslem, to je taky super.

  • Husáková
    Husáková |

    5. 6. 2013 16:08

    Bylinkové řízky mohu všem vřele doporučit, moc jsme si pochutnali a zařazuji je do svých nejreceptů. Také je to výborná změna když musím vařit každý den. :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    17. 4. 2013 17:46

    to máslo uvnitř masa je opravdu skvělé, dá mu jemnou chuť a s čerstvým koprem z kořenáčku prostě úžas :-*

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    16. 2. 2013 10:52

    Dělala jsem je včera a vřele doporučuji.Večeře to byla jak rychlá,tak i skvěle chutnala,kopr jsem použila mražený a společně s česnekem a máslíčkem měly řízky exkluzivní a neopakovatelnou chuť.Díííííky