Selské sendviče

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 5
      lžíce hořčice
    • pepř mletý
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 0,3
      ks okurka salátová
    • ředkvička
    • 200
      g plátkový sýr
    • 1
      kg toastový chléb
    • 200
      g šunka nebo moravského uzeného

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chléb nakrojíme na obou koncích svisle tak, aby na každém okraji bylo nedokrojeno 5 cm a dole zůstal 1 cm široký pruh. Vodorovně od řezu k řezu vyjmeme vnitřek chleba a pokrájíme na 20 plátků. Tak zůstané zachována kostra chleba. Rozměklé máslo opepříme a smícháme s hořčicí a potřeme plátky chleba. Okurky a ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme a opláchneme.
2
Potom vložíme mezi dva potřené chleby po jednom plátku šunky a sýra, list salátu a po dvou plátcích okurky a ředkvičky. Ostatní kousky chleba upravíme obdobně. Sendviče postavíme vedle sebe do kostry chleba.
3
Místo šunky a salátu můžeme toasty obložit marinovanými rybími řezy s cibulkou.

Komentáře k receptu

  • Jeník
    Jeník |

    25. 1. 2014 09:41

    Špatný recept. Nesmyslné plýtvání chlebem,většinou je už krájený..Co s těmi konci a spodkem?

  • Natálie
    Natálie |

    15. 2. 2012 18:18

    To máš pravdu :-\

  • Radek
    Radek |

    3. 6. 2011 18:19

    Bylo by lepší, kdyby ty řezy byly graficky znázorněny. Takhle je to těžce pochopitelné.