Autor:

Plněné linecké košíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Tuk 200 g
Cukr 100 g
Žloutek
Papírové košíčky  
Krém
Máslo 1 kostka
Vejce 3 ks
Moučkový cukr
(vejce s cukrem nad parou) - nebo pudinkový krém
240 g
Sníh z bílku
Bílek
Cukr
mletý
270 g
Ingredience
Pikantní marmeláda  
Čokoláda  
Plněné linecké košíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm. Nenaplníme celé, musíme tam nechat místo na krém. Pečeme při 180-200 °C dorůžova.

Ještě horké vyklopíme. Spodek košíčků jemně natřeme marmeládou, naplníme po okraj krémem. Nahoru zdobičkou dáme sníh ušlehaný nad parou. Namáčíme do čokolády.

Foto dodám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
3.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 9x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Plněné linecké košíčky

Komentáře

  1. Štěpánka   05.12.2014 | 7:47 | reagovat | závadný

    Dobrý den, jen se chci optat, cukr mletý je co přesně? Nebo je lepší moučkový cukr?

    Děkuji

    1. Ferbulka   08.12.2014 | 10:20 | reagovat | závadný

      Ahoj, obojí je stejné.

  2. Kačis   07.06.2014 | 17:38 | reagovat | závadný

    Košíčky - super těsto, jde krásně z kovových formiček bez vymazání.

  3. Monika   18.10.2013 | 7:59 | reagovat | závadný

    Košíčky jsou moc krásné,chtěla bych je vyzkoušet potřebovalaby jen poradit kdy se namáčeji do čokolády mám strach žemi tam ten sních spadne. :-)

    1. martulacka   25.11.2013 | 21:23 | reagovat | závadný

      Dobrý den, já je vždy před namáčením dám vychladit. Čokoláda potom na studeném sněhu rychleji tuhne. Tak ať se Vám povedou. U nás mají vždy u každé návštěvy velký úspěch. ;-)

  4. petra   21.11.2012 | 10:17 | reagovat | závadný

    prosím vás, jak dlouho ten sníh vydrží? musí se to sníst hned? nebo se to da delat treba 14 dopředu jako vánoční cukroví?

    1. martu.lacek   06.12.2012 | 21:22 | reagovat | závadný

      Záleží jak kvalitní sníh z bílků umíte udělat. Pokud se mi podaří pevný sníh tak vydrží košíčky i 3 dny. 14 dní do předu bych tuto mňamku nedělala. :-)

  5. Blanka   16.06.2012 | 10:30 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem je a úspěch u hostů byl velký . Doporučuji :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web