Autor:

Plněné linecké košíčky

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Tuk 200 g
Cukr 100 g
Žloutek
Papírové košíčky  
Krém
Máslo 1 kostka
Vejce 3 ks
Moučkový cukr
(vejce s cukrem nad parou) - nebo pudinkový krém
240 g
Sníh z bílku
Bílek
Cukr
mletý
270 g
Ingredience
Pikantní marmeláda  
Čokoláda  
Plněné linecké košíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm. Nenaplníme celé, musíme tam nechat místo na krém. Pečeme při 180-200 °C dorůžova.

Ještě horké vyklopíme. Spodek košíčků jemně natřeme marmeládou, naplníme po okraj krémem. Nahoru zdobičkou dáme sníh ušlehaný nad parou. Namáčíme do čokolády.

Foto dodám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Plněné linecké košíčky

Komentáře

  1. Štěpánka   05.12.2014 | 7:47 | reagovat |

    Dobrý den, jen se chci optat, cukr mletý je co přesně? Nebo je lepší moučkový cukr?

    Děkuji

    1. Ferbulka   08.12.2014 | 10:20 | reagovat |

      Ahoj, obojí je stejné.

  2. Kačis   07.06.2014 | 17:38 | reagovat |

    Košíčky - super těsto, jde krásně z kovových formiček bez vymazání.

  3. Monika   18.10.2013 | 7:59 | reagovat |

    Košíčky jsou moc krásné,chtěla bych je vyzkoušet potřebovalaby jen poradit kdy se namáčeji do čokolády mám strach žemi tam ten sních spadne. :-)

    1. martulacka   25.11.2013 | 21:23 | reagovat |

      Dobrý den, já je vždy před namáčením dám vychladit. Čokoláda potom na studeném sněhu rychleji tuhne. Tak ať se Vám povedou. U nás mají vždy u každé návštěvy velký úspěch. ;-)

  4. petra   21.11.2012 | 10:17 | reagovat |

    prosím vás, jak dlouho ten sníh vydrží? musí se to sníst hned? nebo se to da delat treba 14 dopředu jako vánoční cukroví?

    1. martu.lacek   06.12.2012 | 21:22 | reagovat |

      Záleží jak kvalitní sníh z bílků umíte udělat. Pokud se mi podaří pevný sníh tak vydrží košíčky i 3 dny. 14 dní do předu bych tuto mňamku nedělala. :-)

  5. Blanka   16.06.2012 | 10:30 | reagovat |

    Zkoušela jsem je a úspěch u hostů byl velký . Doporučuji :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web