Autor:

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Halušky
Špenát 300 g
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 2 ks
Sůl 2 lžička
Omáčka
Sýr Niva 100 g
Smetana 1 dl
Polohrubá mouka 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Ingredience
Krůtí maso 400 g
Máslo 2 lžíce
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Postup přípravy:

Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.

Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.

Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Komentáře

  1. Krinďa   11.03.2013 | 15:34 | reagovat |

    Moc dobré...

  2. Alena Tarabová   06.09.2006 | 8:39 | reagovat |

    Určitě dobře a dejte hned vědět!

  3. Lidka Kábrtová   05.09.2006 | 17:07 | reagovat |

    Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.

  4. Lucka   14.07.2006 | 19:24 | reagovat |

    skvělý!

    1. Franceska Mendes   24.11.2011 | 16:46 | reagovat |

      jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)

  5. Alena Tarabová   05.07.2006 | 17:36 | reagovat |

    Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web