Tlačenkový salát se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tlačenka nejlépe drůbeží
    • 200
      g nákládané žampiony
    • 1
      ks cibule menší
  • zelenina
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g kukuřice
    • 100
      g červená paprika
    • 100
      g okurka
  • zálivka
    • 100
      g majonéza
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 100
      ml voda až 200
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované žampiony a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, mrkev dávám strouhanou. Zeleninu míchám jednak podle chuti a jednak i barevně, aby salát ladil i oku.
2
V menší misce promícháme majonézu, hořčici, ocet a cca 1 - 2 dl vody, vše prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát v míse, vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
3
Nejlepší je salát druhý den, až se proleží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • milan601707
    milan601707 |

    8. 11. 2014 09:10

    proč nejlepe drubezi?

  • O.Miklová
    O.Miklová |

    25. 5. 2012 09:05

    Salát je pravdu velmi dobrý!

  • Long
    Long |

    12. 6. 2011 15:14

    U nás se dělá z vepřové tlačenky, a i z červený.

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 2. 2011 13:16

    Jj, já tam zase místo vody často použiji ten nálev ze žampionů....

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 2. 2011 06:58

    <3 ...saláty,které jsou cítit masem :-D !Dělám něco podobného,místo žampionů vejce na tvrdo a místo vody lák z okurek...