Vegetariánský guláš

Hodnocení:

Moje:

35 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček soja
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 100
      ml olej
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce paprika - sladká
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžička líbeček
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička majoránka
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu.
2
Až se cibule zabarví, ztlumíme sporák na co nejnižší stupeň a nasypeme do hrnce nasáklou, ale odkapanou sóju. Bujón ze sóji nikam nevyléváme. Promíchneme s cibulí a lehce osmahneme. Posypeme vším kořením v seznamu kromě bobkového listu a nového koření. Vše pečlivě promícháme - nyní máme základ na guláš.
3
Do hrnce nalejeme bujón od sóji a promícháme, následně pomalu vmícháme i smetanu a vložíme bobkový list a kuličky nového koření.
4
Vše vaříme cca 15 minut na mírném ohni, dokud sója úplně nezměkne. Případně dokořeníme nebo dosolíme dle vlastní potřeby.
5
Podáváme např. s bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Zařazení: Pokrmy Sojové maso

Komentáře k receptu

  • 404
    404 |

    20. 12. 2015 11:13

    Pokud vás sojové maso nadýmá, je lepší ho povařit ve vodě, a vodu vylít. Klidně i dvakrát za sebou. Tím se vyplaví bílkovina, která způsobuje prdění :-) Takto uvařené sojové maso pak můžeme naložit do vývaru nebo koření...