Autor:

Hříšný čokoládový koláč

Střední
Ingredience
Hladká mouka 240 g
Máslo
150g na korpus,60g na krém
210 g
Moučkový cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Sůl 1 špetka
Žloutek 2 ks
Smetana ke šlehání 350 ml
Hořká čokoláda 300 g
Kakao
na posypání hotového dortu
 
Čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
 
Hříšný čokoládový koláč

Postup přípravy:

Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Čokoládový krém:

Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Reklama
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Hříšný čokoládový koláč

Komentáře

  1. Jitka Lukschová   12.01.2017 | 15:24 | reagovat |

    Rodina se s koláčem seznámila tak rychle, že jsem málem ani neochutnala. Byl vážně výborný.

  2. Renata   22.11.2015 | 14:33 | reagovat |

    Dekuji za recept, kolac je senzacni <3

  3. Eva Spaská   05.06.2015 | 10:48 | reagovat |

    Čokoláda, to je něco pro nás, takže prima laskomina co ještě navíc osvěží. Děkuji za rychlý a přepychový recept.

  4. maringotacka   29.08.2013 | 19:22 | reagovat |

    Výborný... jednoznačně gurmánská pochoutka :) Já jsem sice udělala při přípravě pár změn, ale základ je stejný. Moje změny (výsledek viz foto): špaldová polohrubá mouka (směs) s trochou kukuřičné mouky (množství viz recept), cukr třtinový (o něco méně) - a těsto jsem v elektrické troubě pekla při 200°C sotva 10 minut. Dále tři druhy hořké čokolády, ostružiny a kousky nektarinky, v závěru posypané kakaem. Delikatesa :)

  5. pippiva   13.03.2011 | 9:00 | reagovat |

    Delala jsem dortu manzelovi k narozeninam a "vypujcila" jsem si tento krem.Cokoladu jsem pouzila 70%,krem krasne ztuhl,dodala jsem jeste par kulinarskych uprav ;-) a sklidila jsem chvaaaaaalu dokonce i od naseho kluka <:-) .Trikrat hura pro Jirku :-D :-D :-D

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web