Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 4
      ks žloutek
    • 40
      g kakao
    • 60
      g hladká mouka
    • 4
      lžička cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného másla s cukrem a vymixujeme do hladka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana Pražáková
    Hana Pražáková |

    8. 4. 2016 08:40

    Vynikající a sametově jemný krém. Lepší jsem ještě neměla O:-)

  • Faustová
    Faustová |

    9. 12. 2014 17:28

    Vynikající krém. Mazala jsem s ním i linecké a do krému jsem přidala mleté ořechy, to nemá chybičky.

  • Zdena Doudová
    Zdena Doudová |

    16. 12. 2012 18:01

    Krém jsem použila k namazání medových řezů, protože krém z másla se sladkým mlékem se mi neosvědčil. Přimíchala jsem do něj ještě trochu vlašských mletých ořechů a je vynikající.

  • Renča
    Renča |

    10. 1. 2012 19:55

    Ahoj Blani to co píše Pájá to odlehčení tak to byl vtip v jiném smyslu taky mě to prvně zarazilo ale trklo mě to takže tím kaloričtější tím odlehčenější chňápeš ;-) :-) ;-)

  • PRd
    PRd |

    22. 12. 2011 19:17

    je to tučný :-D

  • Kubikova
    Kubikova |

    4. 8. 2011 22:38

    krem je velice dobry a ikdyz je s nim vice prace,doporucuji zkusit :-)

  • Jaruška
    Jaruška |

    6. 6. 2011 15:45

    Stejný krém dělám i v létě do koláčů a dortů s ovocem, protože můj muž nemá rád tvarohové krémy a je to moc dobrá kombinace, zdobím jen šlehačkou. Musí se ale skladovat v lednici, jinak je řídký, ale to se vlastně musí dělat i s tvarohovými krémy. Do linekých košíčků je taky výborný :-) .

  • Zuzka
    Zuzka |

    21. 12. 2010 12:08

    Vynikající náplň, použila jsem do ořechů i do části lineckých tyčinek, krásně hustá. Měla jsem strach z té mouky, aby byla dobře provařená, nemám zkušenosti s mícháním ve vodní lázni, tak jsem pořád čekala, kdy to začne bublat a ono nic, i když voda vařila :-))), no zase jsem o něco chytřejší.

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:43

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 12. 2009 16:51

    Jelikož je krém velice jedlý,tak dlouho né:),a teď vážně,já ukládám cukroví do komory,kde je tak 14 stupňů.Poslední kousky jsme vloni dojídali koncem ledna a byly výborné,takže měsíc určitě.Jiří

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    14. 12. 2009 15:53

    jak dlouho krém vydrží? Za předpokladu uskladnění cukroví v chladné místnosti?

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    14. 12. 2009 15:44

    Jak dlouho krém vydrží? Předpokládám uložení cukroví někde v chladu, ne v lednici, ale v nevytápěné místnosti.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 12. 2009 14:46

    Tady je to slibované foto!Děkuji za přidání i k doutníčkům!

  • Pája S
    Pája S |

    30. 11. 2009 19:08

    Blanko,odlehčený jako doslova lehký.Myšleno konzistencí,ne co do tučnosti.To jste asi nezažila krémy našich babiček - našlehané pravé máslo a ochucené ořechy s cukrem či jen marmeládou.To byl echt krém.:-)))Jirko,dík za odpověď!;-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    30. 11. 2009 14:34

    Jasně,že lze použít i na zákusky,Pájo.

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    30. 11. 2009 10:31

    Opravdu zajímavý recept, ale co je, Pájo, na něm odlehčeného jsem nepochopila. Šlehačka sama o sobě je tučná i kalorická a žloutky a máslo k tomu ....hm. Nicméně co je kalorické je obvykle výborné.

  • Pája S
    Pája S |

    28. 11. 2009 19:44

    Jiří,tak toto je zajímavý krém!Je odlehčený,ten musim vyzkoušet a předpokládám,že lze použít i na zákusky viď?Už jej mám v oblíbených.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    27. 11. 2009 16:36

    Vypadá to zajímavě,už jsem si to vytiskla a vyzkouším.