Hříbky s kachními prsíčky

Hodnocení:

Moje:

80 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kachní maso (prsní řízky)
    • 1
      lžíce rostlinný tuk
    • 500
      g hříbky
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      svazek tymián
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • ovoce (jablka, kdoule) povařené v sirupu k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat.
2
Očištěné houby nakrájejte stejně jako cibulku a česnek a opečte na pánvi na rozehřátém másle. Osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a podávejte k masu nakrájenému na šikmé plátky.
3
Případně doplňte plátky ovoce, opečenými na másle, aby trochu zkaramelizovaly.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.