Autor:

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo stehenní řízky
4 ks
Olej  
Máslo  
Malý celer 1 ks
Mrkev 2 ks
Pórek
menší nebo polovina kusu
 
Česnek 2 stroužek
Rozmarýn
nebo můžeme použít i tymián, dle chuti
 
Dijonská hořčice 2 lžíce
Bílé víno 2 dl
Vývar
dle potřeby
 
Smetana ke šlehání 2 dl
Světlá jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
 
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Postup přípravy:

Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme kousek másla, který necháme rozpustit, přisypeme očištěný a pokrájený celer, mrkev a pórek. Smažíme dorůžova za občasného promíchání, pak přidáme nasekaný česnek, dvě lžíce dijónské hořčice a větší snítku rozmarýnu (tymiánu). Vše ještě krátce osmažíme, přilijeme víno, přilijeme tolik vývaru, abychom měli zeleninu ponořenou a vaříme cca 10 minut, pak přidáme osmažené maso, smetanu a vaříme dalších 5 minut.
Poté omáčku dolijeme vývarem do požadovaného množství, zahustíme dle potřeby, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Vše necháme po zahuštění ještě krátce provařit.
Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo rýží, dozdobíme kouskem bylinky, se kterou jsme omáčku připravovali.

Omáčku můžeme připravit i v bezmasé verzi. Uděláme jen zeleninový základ, maso úplně vynecháme a použijeme zeleninový vývar.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Komentáře

  1. Daniel   12.09.2016 | 18:05 | reagovat | závadný

    Dnes jsem to uvaril rodine, vinikajici a omacka moc lahodna. Dekuji :-)

  2. Polackova   04.03.2016 | 11:24 | reagovat | závadný

    Vyborne, neni co vylepsovat ani menit <3 .

  3. Renata   29.03.2015 | 12:54 | reagovat | závadný

    Výborné.Děkuji za recept. Maso zůstalo vynikajícně šťavnaté a omáčka byla taky skvělá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web