Autor:

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo stehenní řízky
4 ks
Olej  
Máslo  
Malý celer 1 ks
Mrkev 2 ks
Pórek
menší nebo polovina kusu
 
Česnek 2 stroužek
Rozmarýn
nebo můžeme použít i tymián, dle chuti
 
Dijonská hořčice 2 lžíce
Bílé víno 2 dl
Vývar
dle potřeby
 
Smetana ke šlehání 2 dl
Světlá jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
 
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Postup přípravy:

Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme kousek másla, který necháme rozpustit, přisypeme očištěný a pokrájený celer, mrkev a pórek. Smažíme dorůžova za občasného promíchání, pak přidáme nasekaný česnek, dvě lžíce dijónské hořčice a větší snítku rozmarýnu (tymiánu). Vše ještě krátce osmažíme, přilijeme víno, přilijeme tolik vývaru, abychom měli zeleninu ponořenou a vaříme cca 10 minut, pak přidáme osmažené maso, smetanu a vaříme dalších 5 minut.
Poté omáčku dolijeme vývarem do požadovaného množství, zahustíme dle potřeby, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Vše necháme po zahuštění ještě krátce provařit.
Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo rýží, dozdobíme kouskem bylinky, se kterou jsme omáčku připravovali.

Omáčku můžeme připravit i v bezmasé verzi. Uděláme jen zeleninový základ, maso úplně vynecháme a použijeme zeleninový vývar.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1
5 15 5 1
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Komentáře

  1. jarabr   18.12.2016 | 13:06 | reagovat |

    Vynikající, všem chutnalo. Malé změny - nebyla šlehačka, dal jsem kysanou. A omáčku jsem nezahušťoval moukou, nechal jsem jí jen tak. A bez vína :-) Ukládám si do oblíbených. Díky.

  2. Daniel   12.09.2016 | 18:05 | reagovat |

    Dnes jsem to uvaril rodine, vinikajici a omacka moc lahodna. Dekuji :-)

  3. Polackova   04.03.2016 | 11:24 | reagovat |

    Vyborne, neni co vylepsovat ani menit <3 .

  4. Renata   29.03.2015 | 12:54 | reagovat |

    Výborné.Děkuji za recept. Maso zůstalo vynikajícně šťavnaté a omáčka byla taky skvělá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web