Autor:

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo stehenní řízky
4 ks
Olej  
Máslo  
Malý celer 1 ks
Mrkev 2 ks
Pórek
menší nebo polovina kusu
 
Česnek 2 stroužek
Rozmarýn
nebo můžeme použít i tymián, dle chuti
 
Dijonská hořčice 2 lžíce
Bílé víno 2 dl
Vývar
dle potřeby
 
Smetana ke šlehání 2 dl
Světlá jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
 
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Postup přípravy:

Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme kousek másla, který necháme rozpustit, přisypeme očištěný a pokrájený celer, mrkev a pórek. Smažíme dorůžova za občasného promíchání, pak přidáme nasekaný česnek, dvě lžíce dijónské hořčice a větší snítku rozmarýnu (tymiánu). Vše ještě krátce osmažíme, přilijeme víno, přilijeme tolik vývaru, abychom měli zeleninu ponořenou a vaříme cca 10 minut, pak přidáme osmažené maso, smetanu a vaříme dalších 5 minut.
Poté omáčku dolijeme vývarem do požadovaného množství, zahustíme dle potřeby, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Vše necháme po zahuštění ještě krátce provařit.
Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo rýží, dozdobíme kouskem bylinky, se kterou jsme omáčku připravovali.

Omáčku můžeme připravit i v bezmasé verzi. Uděláme jen zeleninový základ, maso úplně vynecháme a použijeme zeleninový vývar.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
5 13 5 1
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Komentáře

  1. jarabr   18.12.2016 | 13:06 | reagovat |

    Vynikající, všem chutnalo. Malé změny - nebyla šlehačka, dal jsem kysanou. A omáčku jsem nezahušťoval moukou, nechal jsem jí jen tak. A bez vína :-) Ukládám si do oblíbených. Díky.

  2. Daniel   12.09.2016 | 18:05 | reagovat |

    Dnes jsem to uvaril rodine, vinikajici a omacka moc lahodna. Dekuji :-)

  3. Polackova   04.03.2016 | 11:24 | reagovat |

    Vyborne, neni co vylepsovat ani menit <3 .

  4. Renata   29.03.2015 | 12:54 | reagovat |

    Výborné.Děkuji za recept. Maso zůstalo vynikajícně šťavnaté a omáčka byla taky skvělá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web