Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 15
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo stehenní řízky
    • olej
    • máslo
    • 1
      ks malý celer
    • 2
      ks mrkev
    • pórek menší nebo polovina kusu
    • 2
      stroužek česnek
    • rozmarýn nebo můžeme použít i tymián, dle chuti
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      dl bílé víno
    • vývar dle potřeby
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • světlá jíška nebo hladká mouka na zahuštění
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme kousek másla, který necháme rozpustit, přisypeme očištěný a pokrájený celer, mrkev a pórek. Smažíme dorůžova za občasného promíchání, pak přidáme nasekaný česnek, dvě lžíce dijónské hořčice a větší snítku rozmarýnu (tymiánu). Vše ještě krátce osmažíme, přilijeme víno, přilijeme tolik vývaru, abychom měli zeleninu ponořenou a vaříme cca 10 minut, pak přidáme osmažené maso, smetanu a vaříme dalších 5 minut.
2
Poté omáčku dolijeme vývarem do požadovaného množství, zahustíme dle potřeby, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Vše necháme po zahuštění ještě krátce provařit.
3
Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo rýží, dozdobíme kouskem bylinky, se kterou jsme omáčku připravovali.
4
Omáčku můžeme připravit i v bezmasé verzi. Uděláme jen zeleninový základ, maso úplně vynecháme a použijeme zeleninový vývar.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Náchodská
    Náchodská |

    2. 5. 2017 18:53

    Bezvadný recept. Doporučuji.

  • rene
    rene |

    1. 4. 2017 18:12

    to musi byt k zbliti hahaha

  • jarabr
    jarabr |

    18. 12. 2016 13:06

    Vynikající, všem chutnalo. Malé změny - nebyla šlehačka, dal jsem kysanou. A omáčku jsem nezahušťoval moukou, nechal jsem jí jen tak. A bez vína :-) Ukládám si do oblíbených. Díky.

  • Daniel
    Daniel |

    12. 9. 2016 18:05

    Dnes jsem to uvaril rodine, vinikajici a omacka moc lahodna. Dekuji :-)

  • Polackova
    Polackova |

    4. 3. 2016 11:24

    Vyborne, neni co vylepsovat ani menit <3 .

  • Renata
    Renata |

    29. 3. 2015 12:54

    Výborné.Děkuji za recept. Maso zůstalo vynikajícně šťavnaté a omáčka byla taky skvělá.